Gå til sidens hovedinnhold

40 arbeidere skal i sving på sporet. Buss for tog neste uke og i høstferien

Bane Nor varsler vedlikeholdsarbeid på Jærbanen.

Fra mandag 10. til og med torsdag 13. august blir Jærbanen blir stengt for trafikk mellom Egersund og Nærbø i 5,5 timer hver dag.

– Det siste toget som går før arbeidsperioden, har ankomst klokka 12.06 til Egersund. Strekningen åpner igjen klokka 17.30, opplyser Bane Nor i en pressemelding.

Det blir satt inn buss for tog mellom Nærbø og Egersund mens banen er stengt. Det gjelder også de fire regiontogene som skulle ha gått på skinnene over Jæren mens banen er stengt.

Bane Nor minner i pressemeldingen om at buss for togrutene med avgang fra Egersund og buss for togrutene som skal erstatte regiontog, vil ha tidligere avgang enn de vanlige togene.

På Bane NORs arbeidsplan neste uke står blant annet:

  • Skifte av drivmaskiner i sporveksler
  • Skifte av smådeler i sporet
  • Utskifting av masse under sporet
  • Skogrydding langs banen
  • Rensking av grøfter og stikkrenner for å sikre mot flom (finansiert med koronamidler)
  • Rutinekontroller av signalanlegg og strømforsyning

Rundt 40 fagfolk fra entreprenørene Spordrift og Bane Fjell skal arbeide på strekningen.

Neste ukes planlagte stengning er den tredje av fire dette året. Den siste planlagte stengningen skal skje i høstferien (uke 41), og da blir det stengt mellom Nærbø og Sandnes.

– Vi har valgt å dele strekningen Egersund – Sandnes i to for at kundene skal få minst mulig ulempe. Slik kan vi samle mannskapene og få gjort unna mye arbeid de dagene vi har tilgang på sporet. Resultatet av arbeidet er en tryggere og mer komfortabel togreise, sier banesjef Tallak Langmyr i pressemeldingen.

Les også

Jærbanen er nest største togmarked i Norge

Les også

Nå får passasjerene sitte tettere – flere får reise med Go-Ahead og Kolumbus