22-åringen har vært fotballspiller på heltid siden hun forlot Klepp i 2015, og hadde bak seg opphold i franske Lyon og Piteå i Sverige, før hun flyttet til nordfylket for et par år siden. Nå har hun tatt farvel med Haugesund, og reiser over helgen til den danske hovedstaden, hvor hun skal installere seg i en leilighet som ligger rundt 20 minutter med tog fra sentrum.

God magefølelse

Køge er en liten by som ligger fire mil sørvest for København, og Norheims nye klubb topper tabellen i kvinnenenes eliteserie i Danmark. I tillegg har laget deltatt i gruppespill i Champions League, med Barcelona og Arsenal som to av motstanderne. Det er blant annet noe av det som trigger Bryne-jenta. Da Køge nylig kom på banen, skjedde ting raskt. Norheim var klar på at hun ønsket seg bort fra Avaldsnes.

– Det ble for ustabilt i fjorårssesongen og jeg har hatt en agent som har sondert markedet. Jeg har snakket med forskjellige klubber, og fikk et veldig godt inntrykk av Køge, sier Norheim, som i utgangspunktet er tiltenkt en stopper-rolle.

Den relativt nye klubben eies av et amerikansk firma, og har ambisjoner.

– Den reisen ønsker jeg å være med på. Køge vant serien i fjor og jeg regner ikke med annet enn at det også er årets mål. Da sikres også kvalifisering for Champions League, som jeg synes er en ekstra motivasjonsfaktor. I tillegg har jeg en god magefølelse for at dette kjennes riktig ut med tanke på min sportslige utvikling, sier 22-åringen til Jærbladet.

– Spennende

Norheim sier at hun vært i København noen ganger tidligere, men da kun på besøk i forbindelse med kamper.

– Det blir jo spennende å se om jeg finner meg vel tilrette, men jeg gleder meg virkelig til å bo nær en så stor by med alle muligheter som finnes der. Haugesund var jo ikke akkurat verdens navle, ler hun.

Hennes svenske kjæreste Simon og den halvt år gamle valpen Aria, blir også med på flyttelasset til Danmark.

– Han vil være på plass i løpet av måneden og det kjenner jeg er en ekstra trygghet. Jeg er glad i nye ting, men det som kanskje er bittelitt skummelt blir lettere når vi er to, smiler Norheim.

Studerer økonomi

Selv om hun skal spille fotball på heltid også i 2022, blir det studier ved siden av. Da Norheim flyttet til Haugesund, begynte hun samtidig på en bachelor i økonomi som hun kan ta på fem år. Nå er hun inne i sitt andre år.

– Det har jo passet ganske greit med digitale forelesninger den siste tiden, så jeg håper jeg klarer å få til en grei ordning også mens jeg bor i Danmark, sier hun.

Les også

Andrea (22) gleder seg til å feire julen med Aria