Gå til sidens hovedinnhold

Ane Mari Braut Nese er ny leder i Rogaland Høyre

Artikkelen er over 1 år gammel

Klepp-politikeren skal lede et fylkesparti som vil satse på havvind og Rogfast.

I helga var det årsmøte i Rogaland Høyre. Der ble tidligere Klepp-ordfører Ane Mari Braut Nese valgt til ny leder.

Med seg i fylkesstyret har hun Harald Larssen Lønning, Haugesund, 1. nestleder (ny), Karl Stefan Afradi, Stavanger, 2. nestleder (ikke på valg). Inger M. Bjerkreim, Bjerkreim, AU-medlem (ny) og Janne Stangeland Rege, Sola, leder Kvinneforum (ny).

Harald Eide Ellingsen takket av etter nesten 22 år som fylkessekretær i Rogaland Høyre. Han slutter 28. februar for å gå over i ny jobb i Rogaland fylkeskommune.

Havvind, folkehelse og frafall

Årsmøtet vedtok blant annet at Rogaland Høyre skal jobbe for å utvikle havvindindustrien i Norge og sørge for at inntektene kommer felleskapet til gode og forenkle søknadsprosessen for etablering av småkraftverk. De vil ikke åpne opp for nye konsesjonsbehandlinger for vindkraft før olje- og energiministeren har lagt fram nye og oppdaterte konsesjonsvilkår.

Fylkespartiet vil også gi lærere nødvendig kompetanse for å kunne ta i bruk det tverrfaglige teamet folkehelse og livsmestring, styrke tilbudet rettet mot gutter på helsestasjoner for ungdom og sikre at alle kommuner i samarbeid med fylkeskommunen skal forpliktes til å utarbeide en langsiktig plan for å unngå frafall i videregående skole.

Vil ha fart på Rogfast

I tillegg ble det vedtatt en uttalelse om å gi full gass for Rogfast:

«Rogaland Høyre forventer at nytt anbud lyses ut så raskt som mulig, slik at byggingen av Rogfast, inkludert tilknytningen til Kvitsøy, kan komme i gang», konkluderes det.

Les også

– Det verste og mest pinlege eg har vore borti

Les også

Ane Mari får ikkje vera med og behandla nytt bustadområde i Klepp

Les også

Ane Mari ble hetset og truet under bomkampen – her mottar hun pris for sin vilje til å stå i stormen