I den fjerde avdelingen av V75 på Klosterskogen i Skien gjorde han som så mange ganger før - loset sin hest inn til seier. Lykkje Proffen slang seg foran Langelands Gnisten i et spurtoppgjør på oppløpet.

– Det er veldig stort og jeg er stolt over å nå en sånn milepæl. Du tenker tilbake til da du var 14-15 år og så på Gullklokkemesteren og de kuskene du så opp til var med. Nå er man plutselig blant de 14 på toppen. Da må du ha vært litt på jobb underveis, sa Tengsareid.

Jærbuen la bak seg et solid år i 2021, der han kjørte inn over elleve millioner kroner. Som travkusk er han en av de mest respekterte aktørene i sporten.

Jærbladet har tidligere har omtalt den erfarne hestekaren, som begynte sin aktive kuskekarriere i 1992.

Som skolegutt fenget trav tidlig.

– At besteforeldre og onkler hadde samme interessen, var ingen bakdel for meg. Travlitteratur ble pugget, og sammen med en skolekamerat laget vi «Trav Avisen». Det var for øvrig faren til denne kameraten som visste at Geir Gudmestad hadde behov for folk til å jobbe i stallen, fortalte Tengsareid til Jærbladet i 2016.

– Jeg begynte å jobbe der etter skoletid. Da syklet jeg de 6 kilometerne til stallen etter skoletid. Jeg fikk plass på Handel og kontor etter ungdomsskolen, men til min mors fortvilelse begynte jeg fast hos Geir. Året etter fullførte jeg dog ett år på samme linjen, men etterpå ble det bare trav.

Han reiste fra nytt hus på Bryne for å satse fullt på travet. Nå bor han i Sandefjord, og trener hester på Granum Gård.