Gå til sidens hovedinnhold

Bane Nor har rettet feilen på Nærbø

Artikkelen er over 2 år gammel

Feil med en sporveksler gjorde at Nærbø stasjon var stengt i to timer torsdag ettermiddag. Klokka 17.34 melder Bane Nor at feilen er rettet, og en time senere er det bare mindre forsinkelser på Jærbanen.

Vy fikk melding om feilen ved 15.30-tiden torsdag, og satte opp alternativ transport med buss for dem som skulle til og fra Nærbø. Nå er altså sporveksleren ved Nærbø reparert, og togene kan kjøre inn og ut fra stasjonen som vanlig.

- Det kan fortsatt oppstå forsinkelser og innstillinger inntil vi er i normal drift, opplyser Vy i sin kunde-app like etter at feilen er rettet.

Feilen oppstod ved 15.30-tiden torsdag.

- Feil ved en sporveksler gjør at togene ikke kan kjøre inn til Nærbø stasjon, men så vidt vi har fått opplyst det går an å kjøre togene forbi på et annet spor, opplyste pressevakt Åge-Christoffer Lundeby hos Vy til Jærbladet klokka 15.45.

Togene måtte vente på hverandre når de skal forbi Nærbø, og forsinkelsene rundt dette forplanter seg til både sørgående og nordgående tog.

Feilen førte til forsinkelser både på sørgående og nordgående tog.

Reisende sørover fikk melding om at det ikke stopper tog mellom Bryne og Varhaug, og at reisende til Nærbø må ta buss.

Ved 16.30-tiden sto det en generell melding på informasjonstavlene ved Bryne stasjon om at reisende sørover mot Egersund må ta buss for tog, men dette gjelder ifølge pressevakten hos Vy kun de som skal til Nærbø. Togene går videre sørover. Den samme beskjeden fikk også passasjerene som spurte togpersonalet da sørgående tog kom.