Politiet mener at mistanken mot mannen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs er styrket etter etterforskningen de siste ukene.

– Politiet mener nå at bevisene mot siktede er styrket. Vi har i dag sendt begjæring til Sør-Rogaland tingrett der vi ber om at mannen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs varetektsfengsles i 12 nye uker med hjemmel i straffeprosesslovens paragraf 172 a, sier politiadvokat Fredrik Martin Soma i en pressemelding.

Det betyr at politiet mener bevisene i saken i særlig grad styrker mistanken. I tillegg mener politiet at en løslatelse vil støte allmennhetens rettsfølelse og kunne skape utrygghet i befolkningen.

Ifølge Soma er begjæringen om varetektsfengsling sterkt knyttet til DNA-undersøkelser i saken.

Mannen nekter for å ha noe med drapet å gjøre.

I pressemeldingen kommer det fram at politiet har avhørt rundt 75 vitner siden mannen ble varetektsfengslet for åtte år siden. Det har også blitt jobbet med DNA-beviser i saken og politiet har gjort flere avhør av den siktede.

Mannen var i avhør senest ondsdag denne uken.

Mannen i 50-årene er også siktet for å ha drept Tina Jørgensen fra Stavanger. Hun ble funnet død i en kum ved Bore kyrkje i oktober 2000. Også dette drapet nekter mannen for å ha noe med å gjøre.

Det kommer ikke fram av dagens pressemelding hvorvidt mistanken mot mannen i 50-årene også er styrket i forbindelse med Tina Jørgensen-saken.

I forrige uke bekreftet Soma overfor Jærbladet at mannen fremdeles har status som mistenkt i Tina Jørgensen-saken og at denne har vært tema i avhør med ham.

– Vi avhører også vitner som kan være relevante for denne saken, og gjør også en del andre undersøkelser, sa Soma til Jærbladet.