Gå til sidens hovedinnhold

Boligprosjekt på Bryne: 10 leiligheter med utsikt mot Jærhavet og fjellene er solgt

Totalt skal det bygges 36 leiligheter første byggetrinn for Soleglad, som er prosjektnavnet. Beliggenehet er i Klepp kommune, men under én kilometer fra Bryne sentrum.

- Begge bygningene er terasserte og trinnvis trukket inn slik at de ikke skal bli for dominerende og det blir utsikt til havet fra alle etasjer, siden det står oppå et annet, ferdigstilt bygg. Alle leilighetene vender mot vest og er gjennomgående slik at du får lys både morgen og kveld. sier eiendomsmegler Siv Jåtten Westergård i Eiendomsmegler 1 Jæren, som er en av de ansvarlige for salgsprosessen.

Fra 1,8 til 11 millioner

Det første steget på stedet hvor totalt 53 leiligheter fordelt på to byggetrinn skal komme, er en nyåpnet, stor dagligvarebutikk. Ved siden av den er det en bilforretning. Med andre ord er endringen av området på Tjøtta, noen hundre meter fra Bryne sentrum, godt i gang.

Byggingen av Soleglad som skal komme oppå næringsarealet er enda ikke påbegynt. Hittil er 10 leiligheter av de 36 i det første byggetrinnet solgt. I størrelse varierer leilighetene fra 58 til 169 kvadratmeter.

Prisen ligger fra 1,8 millioner kroner for den billigste, til 11 millioner kroner for en leilighet som ligger i sjuende etasje og har 156 kvadratmeter boareal og to store terrasser på til sammen ca 69 kvm. Den andre leiligheten i den øverste etasjen koster 8,9 millioner, og er på 130 kvadratmeter med terrasse på nesten 100 kvm. Uteområdet skal minne om en park, og det vil også oppføres et "orangerie" med selskapslokale og gjesterom med eget bad.

Trolig oppstart i 2021

Det er solgt leiligheter i alle etasjene utenom den sjuende. Den dyreste hittil ligger på 7,2 millioner kroner for 140 kvadratmeter og ligger i sjette etasje.

- Salgstakten har vært helt grei, men det gjenstår enda litt før det blir igansetting, sier Jåtten Westergård.

Utbygger har tidligere uttalt at man starter byggearbeidet når 60-70 prosent av verdien på leilighetene er solgt.

Det tror ikke eiendomsmegleren ligger så veldig langt unna.

- Det er alltid vanskelig å spå helt sikkert når det blir oppstart, og utbygger står jo fritt til å gå i gang med byggingen når de ser det hensiktsmessig. Her er forbeholdet om igangsettelse innen 1. april 2021, så vi satser på igangsetting innen denne datoen.

Forventet ferdigstillelse gitt dagens forutsetninger, er i løpet av fjerde kvartal 2022.

Les også

Byggestart for flere boligprosjekt på Jæren. Sjekk statusen her

Les også

Nye prosjekter topper listen over boliger med høyest kvadratmeterpris på Jæren