Hus brant ned til grunnen

OVERTENT: Huset i Brautvegen var overtent ved 18.45-tiden lørdag kveld.

OVERTENT: Huset i Brautvegen var overtent ved 18.45-tiden lørdag kveld. Foto:

Eneboligen i Brautvegen på Erga stod i full fyr da brannvesenet kom til stedet ved 18.30-tiden lørdag. Tre personer ble sendt til sykehus etter å ha blitt eksponert for røyk.

DEL

- Skadeomfanget på de tre er ukjent. Jeg har heller ikke opplysninger om kjønn eller alder, sier operasjonsleder hos politiet Toralv Skårland til Jærbladet.

I tillegg til de tre som ble sendt til sykehus, fikk også to personer behandling av helsepersonell på stedet.

Brant ned til grunnen

Nødetatene rykket ut til brannen klokka 18.25 lørdag kveld. Både brannvesen, politi og ambulanser var på stedet.

Huset var fullstendig overtent, og brannen kunne sees fra flere kilometers avstand.

Ved 20-tiden hadde huset brent ned til grunnen, og bare pipa stod igjen. Brannvesenet blir igjen for å drive med ettersyn og etterslukking gjennom store deler av natta.

Det skal bo flere generasjoner i huset, men ingen var inne da brannvesenet ankom stedet. Det er snakk om en enebolig med en tilknyttet verksted-del.

Evakuerte naboer

De som ikke jobber i nødetatene, ble ved 19.10-tiden bedt om å trekke seg lenger unna på grunn av eksplosjonsfare fra minst to gassflasker i verksted-delen av bygningen. Politiet og brannvesenet opprettet en sikkerhetssone på 300 meter rundt det brennende huset, og sørget for å få alle innen den radiusen unna. Naboer som bor nærmere enn 300 meter fra brannstedet ble evakuert fra sine hjem.

Klokka 21.30 fredag kveld hadde brannvesenet kontroll over brannen. Dermed ble sikkerhetssonen opphevet, og naboene kunne vende tilbake til hjemmene sine.


.

HØYE FLAMMER: Husbrannen på Erga var synlig fra lang avstand på Brautvegen, som går mellom fv. 44 på Braut og Orre.

HØYE FLAMMER: Husbrannen på Erga var synlig fra lang avstand på Brautvegen, som går mellom fv. 44 på Braut og Orre. Foto:

Artikkeltags