Herman (17) har signert proffkontrakt med Bryne

NY I A-TROPPEN: Herman Rugland var på plass på årets første Bryne-trening på Rosselandbanen onsdag ettermiddag. Til høyre ser vi Torben Dvergsdal. De to spilte fast for andrelaget til Bryne i 3. divisjon i fjor.

NY I A-TROPPEN: Herman Rugland var på plass på årets første Bryne-trening på Rosselandbanen onsdag ettermiddag. Til høyre ser vi Torben Dvergsdal. De to spilte fast for andrelaget til Bryne i 3. divisjon i fjor. Foto:

Av

Unggutten blir tatt opp i a-stallen.

DEL

Onsdag meldte Bryne Fotballklubb at Bryne-gutten Herman Rugland har signert en profesjonell kontrakt som strekker seg ut 2021.

Toppspillerutvikler Even Sel sier at de er glade for at Rugland har signert. I 2019 spilte tenåringen blant annet 20 seriekamper for andrelaget i 3. divisjon. I starten av sesongen var han mest høyreback, men etter hvert gikk han over til å bli defensiv midtbanespiller.

– Herman er en spennende midtbanespiller med mange gode ferdigheter. Han er veldig trenings- og lærevillig, og det er godt utgangspunkt for videre utvikling. Med hardt arbeid over tid kombinert med tålmodighet vil utviklingen fortsette, poengterer Sel.

Daglig leder Knut Ove Joa i Bryne FK sier til Jærbladet at det er ekstremt viktig å ha lokale spillere i klubben.

– Vi ønsker å bygge laget og klubben rundt lokale spillere. Vi har troen på prosjektet i Bryne FK, understreker Joa, som tok over stafettpinnen etter Asle Tjøtta ved nyttår.

Det er nå seks ledige plasser i a-troppen, som skal telle tre keepere og 20 utespillere. Trener Jan Halvor Halvorsen håper troppen er spikret innen 1. februar. Første treningskamp er mot Sandnes Ulf 7. februar.

Brynes foreløpige a-tropp teller 17 spillere: Igor Spiridonov, Andreas Juvet Hoppestad, Oscar Gåsland, Andreas Jacobsen, Rogvi Baldvinsson, Marius Andersen (ny fra EIK), Petter Øfsteng, Pål Aamodt, Herman Rugland (ny fra egen ungdomsavdeling), Bjarne Langeland, Luc Jeggo (ny fra Hødd), Andreas Dybevik, Tobias Bakken Dalbye, Ola Mæland, Torben Dvergsdal, Daniel Seland Karlsbakk og Robert Undheim.

Artikkeltags