Nå er det samling i bånn

Av
DEL

LeiarTorsdag kveld samlet B-gjengen troppene for en samtale med hovedtreneren for Brynes a-lag, Jan Halvor Halvorsen. Den sportslige situasjonen har vært tung store deler av sesongen, og er det fremdeles.

– Alle vi som er rundt Bryne har det vondt for tiden, slo styreleder Nils Steinsland fast i et intervju med Jærbladet i juni. Nå i oktober er det ekstra tungt.

Hele Fotball-Norge ser på tabellposisjonen til Bryne FK i 2. divisjon, og undrer seg hva som er gått galt. Kurven har pekt nedover siden 2013, da Bryne havnet på 7. plass og var det 23. beste laget i landet. Høsten 2016 rykket laget ned til 2. divisjon. De som trodde på et snarlig opprykk, er blitt skuffet to år på rad, og nå er vi inne i et tredje, vanskelig år.

Alle vet at profesjonelle fotballklubber holder til i Eliteserien og i 1. divisjon, til nøds i 2. divisjon, men at divisjonene under er noe fundamentalt annet. Spill i 3. divisjon er, per definisjon, ikke toppfotball.

De som følger klubben tett, går på stadion, leser alle artikler, hører bortekamper på radio eller streamer direkte på nett, undrer seg også over hva som er gått galt, når Bryne FK står med fattige 23 poeng på like mange kamper.

Forskjellen mellom observatørene ellers i Fotball-Norge, og de som holder med Bryne, er at de som holder med laget, ser på tabellposisjonen og har det vondt. Fordi det Bryne FK som vi har lært å kjenne, ikke er forenlig med 3. divisjon.

Daglig leder har varslet sin avgang, styrelederen gjennom sju år teller på knappene, mens klubbens profilerte trener har ledet laget til sin svakeste sesong siden nedrykket fra Tippeligaen i 2003. Vi har hele vinteren til å diskutere og gjøre unna oppvasken, men det er folkene som er i klubben i dag, som de neste ukene avgjør om Bryne spiller toppfotball neste sesong.

Derfor tok B-gjengen praten med Halvorsen i forkant av søndagens kamp mot Nardo. Trenerens urokkelige kjærlighet til formasjonen 4-3-3 var ganske sikkert et tema, men er blant detaljene som legges bort idet laget og tilhengerne samlet innstiller seg på helgas store mål: seier og tre poeng.

Nå er det samling i bånn. Mange av de faste spillerne er ute på grunn av skader, både mot Byåsen sist helg, og nå til helgen. Det blir derfor et ungt mannskap som møter Nardo på hjemmebane søndag.

Når resultatene uteblir, forsvinner entusiasmen og folk fra tribunene. Det er likevel god grunn til å minne om at kampstart søndag 13. oktober klokka 15. Jæren og Fotball-Norge hadde vært fattigere uten et Bryne FK å regne med. Nå heier vi på guttene. Må de lykkes i innspurten!

Artikkeltags