Nå er det slutt på at helga avsluttes med Bryne-kamp

FRA SØNDAG TIL LØRDAG: Bildet er fra hjemmekampen mot Vidar søndag 16. juni i fjor. Det offisielle tilskuertallet var 833, men så mange var det nok innenfor portene. Bryne vant 2-1 etter scoringer av Tor André Skimmeland Aasheim og Bjarne Langeland.

FRA SØNDAG TIL LØRDAG: Bildet er fra hjemmekampen mot Vidar søndag 16. juni i fjor. Det offisielle tilskuertallet var 833, men så mange var det nok innenfor portene. Bryne vant 2-1 etter scoringer av Tor André Skimmeland Aasheim og Bjarne Langeland. Foto:

Den endelige terminlista for mennenes 2. divisjon i 2020 er klar.

DEL

Tidligere har Bryne hatt et sterkt ønske om å spille sine hjemmekamper i 2. divisjon søndag kveld. Ønsket har langt på vei blitt oppfylt. I år må supporterne belage seg på flere lørdags- enn søndagskamper.

I 2020 blir det bare én hjemmekamp som spilles søndag kveld, altså kl. 18.00, nemlig den mot Sotra 14. juni. De resterende søndagskampene på Bryne stadion starter kl. 15.00 og 16.00.

Totalt 13 lørdagskamper

Av de 13 hjemmekampene i 2020, skal sju spilles på en lørdag, fem på en søndag og én på en mandag.

På bortebane blir det seks lørdagskamper, fem søndagskamper og to mandagskamper.

Totalt er det altså 13 lørdagskamper, ti søndagskamper og tre mandagskamper.

Bryne FKs daglige leder, Knut Ove Joa, synes oppsettet er helt greit.

– Norges Fotballforbund har i utgangspunktet lagt alle kampene til lørdag, og må være fornøyd med at vi fikk nesten halvparten av hjemmekampene på en søndag. Mange av motstanderne våre ønsker lørdagskamper, og det er ofte en diskusjon om fly og reise. Vi ser også at det kan være gode sportslige grunner til at lørdag er en god dag, blant annet med tanke på restitusjon, sier Joa.

Hva sier B-gjengen?

Tomas Tuen, som er leder i supporterklubben B-gjengen, var på alle bortekampene i fjor. Han har planer om å gjenta bragden i år. Hva synes Tuen om lørdagskamper?

– Sju av 13 hjemmekamper på lørdag, er et passelig kompromiss. Noen foretrekker søndag klokka 18.00, andre lørdag klokka 13.00. For supporterklubben vil det forhåpentligvis bli bedre ramme rundt hele kampdagen på lørdager, med tanke på samlinger med både hjemme-og bortesupportere på pub. Bortekampene må vi si oss fornøyd med. Levanger og Nardo er sannsynligvis uaktuelle med tanke på busstur uansett, men utenom mandagskampene skal resten spilles på tidspunkt som gjør det mulig for oss å kjøre buss, sier Tuen.

Artikkeltags