Gå til sidens hovedinnhold

Buss-streiken: Færre passasjerer enn vanlig på Jærbanen

Bussene står, men på Jærbanen er det likevel færre passasjerer enn vanlig mandag morgen. At de videregående skolene kjører all teoriundervisning digitalt, er sannsynligvis en viktig forklaring.

– Det er faktisk mindre folk enn normalt på denne avgangen. Det er færre skoleelever enn vanlig i dag, forteller konduktøren på toget som kom inn til Bryne nordfra litt før klokka åtte mandag morgen.

Vanligvis er det mange skoleelever som går av dette toget, men i dag var det en god del færre.

På toget som kom sørfra et minutt er det mer folk, og flere elever som går av, men heller ikke det er uvanlig. Og det var ledige sitteplasser i alle vogner.

Salgs- og markedsansvarlig Dag Brekkan hos operatøren Go-Ahead bekrefter inntrykket. Han ba tidlig mandag morgen om tilbakemeldinger fra konduktørene på de ulike avgangene.

– Det er litt mindre trafikk enn vanlig så langt i dag, sier Brekkan til Jærbladet ved 08.45-tiden.

Han tror det er viktig at buss-streiken har vært varslet i god tid, og at folk derfor bruker andre løsninger – som hjemmekontor og hjemmeundervisning. Og at noen har valgt andre transportmidler, som bil eller sykkel.

Hos alle de offentlige videregående skolene i Rogaland foregår all teoriundervisning digitalt så lenge buss-streiken pågår. Det er da valgfritt for elevene om de vil komme på skolen og følge undervisningen på skjerm i klasserommet, eller om de vil følge den hjemmefra. Også for lærerne er det valgfritt om de vil undervise fra digitalt fra hjemmekontor eller fra skolen.

Bryne vidaregåande skule melder på sine nettsider at alle yrkesfag unntatt helse- og oppvekstfag skal ha den praktiske undervisningen på skolen. De som ikke klarer å komme seg til skolen, må ta kontakt med avdelingsleder.

Også på Øksnavad vgs. opprettholder de den praktiske undervisningen. Elever som ikke kommer seg dit, skal få andre læringsoppdrag.

Tryggheim vgs. prøver i så stor grad som mulig å opprettholde normal undervisning på skolen.

Buss-streiken ble trappet opp lørdag morgen. Fra da har alle Kolumbus' rutebusser i Rogaland stått stille. Skoletransport med taxi-buss blir opprettholdt, mens elever som vanligvis tar rutebuss til skolen, må finne andre løsninger.