Haaland møter "verdens beste midtstopper": - En tøff oppgave

STOPPERDUOEN: Kalidou Koulibaly og Kostas Manolas møter Erling Braut Haaland onsdag.

STOPPERDUOEN: Kalidou Koulibaly og Kostas Manolas møter Erling Braut Haaland onsdag. Foto:

Av

Viasat-kommentator og Serie A-ekspert Rolf Otto Eriksen mener Erling Braut Haaland står overfor en interessant og tøff oppgave.

DEL

(Nettavisen): Red Bull Salzburg-spiss Erling Braut Haaland har fått en fremragende start på Champions League-sesongen og står med fire mål etter kampene mot Genk og Liverpool.

Onsdag står Napoli for tur, og det norske spisstalentet skal få bryne seg på et av Italias beste midtstopperpar i Kostas Manolas og Kalidou Koulibaly.

Tidligere Napoli- og Juventus-spiller Guglielmo Stendardo har gått så langt som å kalle sistnevnte for verdens beste midstopper.

- Møter stoppere i toppklasse

Viasats fotballkommentator Rolf Otto Eriksen, som følger Serie A tett, er langt på vei enig.

- Jeg holder Koulibaly som en av Europas aller beste midtstoppere. Han er en duellspiller av rang, har høy hastighet, er pasningstrygg og etter hvert også fått litt mindre feilmargin enn tidligere. Han har blitt enda mer stabil. Han er helt toppklasse, sier Eriksen til Nettavisen.

Det mener han at også stoppermakker Kostas Manolas er på sitt beste. Grekeren, som kom fra AS Roma i sommer, har imidlertid en lei tendens til å miste hodet litt når det koker som verst.

- Han har veldig mye hjerte og innsats - litt klassisk gresk lidenskap i spillet sitt. Han mister hodet av og til. Jeg har veldig sans for ham, og én ting som er viktig å huske på når det gjelder Manolas er at han er hurtig. Han ser ikke alltid sånn ut fordi han har så kraftige klyv, men han er hurtig, og fysiologisk har han litt «gresk gud» over seg, mener Eriksen.

Tror ikke Ancelotti tar Haaland-grep

Viasat-eksperten er imidlertid klar på at Haaland kan matche onsdagens motstandere, rent fysisk.

- Det fysiske er jo én ting, men i tillegg møter han midtstoppere som har konkurrert på høyeste nivå i mange år. De er rutinerte og har møtt det beste fotballverden har å by på. Det er en interessant, givende og tøff oppgave som venter Haaland der.

- Tror du Napoli-trener Carlo Ancelotti foretar seg noen spesielle grep når han møter en spiss som har scoret fire mål på to Champions League-kamper?

- Det kan jeg aldri tenke meg. Ærlig talt, Ancelotti har tatt hensyn til langt større spillere enn Haaland. Det kan jeg ikke se for meg, men det er klart at han har markert seg. At Ancelotti også er oppmerksom på at Haaland kan score mål, det er jeg ikke i tvil om. Men han har ikke nummer 7 på ryggen og heter Ronaldo, sier Eriksen.

Offensive trenere

Lagene møttes også i Europa League forrige sesong. Det endte med at Napoli tok seg videre med 4-3 sammenlagt. Salzburg-trener Jesse Marsch håper å revansjere det onsdag.

- Vi har et ungt lag, og fordelen er at vi ikke er redde når vi går på banen. Vi vil ta initiativet. Vi ønsker å vinne kampen, så vi kan reise til San Paolo med litt mer sinnsro, sa Marsch på tirsdagens pressekonferanse, vel vitende om at forrige møte på Napolis hjemmebane endte med 0-3-tap.

Dersom begge trenerne holder ord, blir publikum og TV-seere vitne til en fartsfylt fotballkamp, da Carlo Ancelotti også er klar på at han vil angripe.

- Jeg vil se et modig Napoli-lag som gir alt. Kampen kommer til å være intens, så vi trenger mot, ideer, og et ønske om å gripe kampen, sa Ancelotti på pressekonferansen før kampen.

Avspark på Red Bull Arena er 21.00, og kampen kan du se på Viasport 3 eller Viaplay. Har du ikke muligheten til å se kampen, kan du følge den i tekstform i vårt livesystem.

Emner

Artikkeltags