(Gjesdalbuen)

–- Vi savnet en plass å dra til. Nå etter vi kjøpte hytta er vi der så godt som hver helg og ved hver mulighet vi får. Det føles deilig og komme seg bort, senke skuldrene å få hele freden over deg.

Da Christine Jæger og mannen var på utkikk etter en hytte i fjor, var det ingen av dem som kjente godt til Sirdal. Christine kommer opprinnelig fra Haugesund og dermed har det vært mest naturlig å reise til Vågslid - hvor hun hadde hytte før - og Haukeli når de ville komme seg litt bort. Da hun senere flyttet til Sola, ble det langt å reise, og hun måtte se seg om etter en ny plass, det mest naturlige var dermed Sirdal.

– Da vi flyttet til Sola, så ble det litt langt til Haukeli og Vågslid. Flere anbefalte Sirdal og det gikk vi til slutt god for. Vi har ikke angret et sekund på det valget, forteller hun lystig.

Gode tider for salg

Megleren som solgte familien hytta, heter Torill Kalsaas. Hun kommer fra Ålgård og har selv hytte i Sirdal. Hun opplever at interessen for fritidsbolig i fjellet er stor om dagen.

– Hyttemarkedet er veldig bra om dagen. Om man ser på Gjesdal, så solgte vi to hytter bare denne helgen, til rett over prisantydning. Det er en god indikator på at det er veldig stor interesse akkurat nå, mye blir solgt på kort tid, forteller hun.

Hun forteller at det er stor variasjon i prisklasse på hva de selger. Det som derimot kjennetegner de fleste kjøperne er at de vil ha en plass nummer to de kan dra til.

– Hyttene selges fra rundt 700.000 kroner til 10.000.000. Vi prøver å tilby mye forskjellig og det er ikke kun en typisk ting potensielle kjøpere nødvendigvis ser etter. Først og fremst handler det om å ha en plass de kan komme seg litt bort. Bor du i Stavanger, Sandnes eller Gjesdal, eksempelvis, så er jo avstanden også en nøkkel. Mange vil ha en plass som ikke er altfor langt unna og sånn sett ligger hyttene i Sirdal fint til, forklarer hun.

Kalsaas forteller at salget ofte er som best på denne tiden av året.

– Fra januar og frem mot påsken er det nok ekstra bra trøkk. Vi selger jevnt og trutt hele året, men det er klart at denne perioden er den mest hektiske og det handler jo om at mange vil bort litt i vinterferie og påskeferie, utdyper hun.

Elsker friluft

På hytta som ble kjøpt i fjor drar Christine med seg mannen og sønnen på seks år. Før de flyttet hadde yngstemann ingen erfaring med skigåing, men nå er han i ferd med å bli rutinert på snøen.

– Når det er snø er vi veldig glade i å gå på ski. Minstemann kunne knapt ploge når vi kjøpte hytta, men nå suser han ned bakkene som om det skulle være ingenting. Det er utrolig kjekt å se hvor godt han liker seg og hvor raskt han forbedrer seg.

Selv om forholdene er gode for skigåing er også Christine imponert over mangfoldet. Det er kanskje det som har gledet henne mest.

– Vi er glade i å gå på ski, men vel så ofte så er vi ute å går en tur i fjellheimen. Forhåpentligvis varer snøen en stund til, så får man litt mer vinter. Men jeg gleder meg også til våren og sommeren. Vi gleder oss allerede til å kunne svømme i vannet når sommeren kommer, ler hun.

Siden hytta ble kjøpt i sommer har de allerede gjort litt med den og har blant annet bygd terrasse.

– Det er er fint å kunne jobbe litt med hytta når vi er der og ser på det som et lite prosjekt. Vi har begynt å male litt, men vi mangler fortsatt noen strøk før det er fiks ferdig, avslutter hun.