Da Jærbladet sist snakket med David Eikeland, var 16-åringen på treningsleir i Sorø i Danmark for å gjøre de siste forberedelsene til Den internasjonale Matematikkolympiaden (IMO) som ble holdt i Oslo i perioden 10. til 16. juli.

Når man får delta her, regnes man som en av verdens største matematikktalenter i alderen 16 til 19 år. David var en av seks som representerte Norge.

Han deltok også i fjor, og dro fra konkurransen med en bronsemedalje i bagasjen. Han var derfor ekstra spent på resultatet av årets konkurranse.

− Min filosofi før IMO var litt det at det er kjekt å delta, men at jeg ikke kommer til å vinne. Jeg har enda noen år igjen jeg kan delta, sier David.

Vel fremme i Oslo imponerte 16-åringen juryen med sine matteferdigheter i den krevende konkurransen. Deltakerne fra hele verden skulle løse seks oppgaver, med en maksimal poengsum på 42 poeng.

Det ble ikke medalje i årets olympiade for mattetalentet fra Klepp, men David gleder seg likevel over opplevelsen og er stolt over å ha representert Norge i Olympiaden. Han har knyttet nye vennskap og drar hjem til Jæren med minner for livet.

− Det har vært mye spennende som har skjedd denne uken, og jeg har blitt kjent med mange kjekke folk fra hele verden som også elsker konkurransematte, forteller David.

Selv om han så vidt har rukket å bli ferdig med årets olympiade, er det unge mattetalentet allerede godt i gang med forberedelsene til å kvalifisere seg til det neste. Da skal olympiaden holdes i Japan.

– Jeg tar med meg masse læring fra årets olympiade, og nå er det bare å jobbe hardt mot neste. Dette har virkelig vært en stor opplevelse for meg, sier han.