Klepp har mistet mange gode og rutinerte spillere i vinter. Nå skal det bygges et nytt lag med unge, sultne jenter. Tre av dem er nye fra Viking - laget som foreløpig ikke har lyktes med å overta Klepps posisjon som Sør-Rogalands beste damelag.

Mandag møtte Vilde Bakke-Andersen (17), Tiril Flokketveit (18) og Ingrid Rame (16) på årets første og koronatilpassede trening.

– Det vare veldig gøy å komme i gang på Klepp. Det virker som en veldig grei og hyggelig gjeng, så jeg gleder meg til å bli bedre kjent med dem. Forventningene mine til sesongen er å utvikle meg som fotballspiller og vise at jeg har nivået inne for å spille i 1. divisjon gjennom mye spilletid. Det hadde vært veldig stort viss Klepp hadde rykket opp igjen til Toppserien i år, sier jærbuen Ingrid Rame.

– Det var veldig kjekt å komme i gang med Klepp og å få møte alle lagvenninnene og trenerene rundt laget. Jeg har forventning om at vi skal ligge opp mot toppen av tabellen i 1. divisjon. og at jeg selv skal få mye spilletid, sier midtbanespilleren Vilde Bakke-Andersen.

– Det var godt å komme i gang med fellestreninger etter en lang juleferie med egentrening. I tillegg var det kjekt å treffe både nye og tidligere lagvenninner, og trenerapparat. Jeg har forventninger til at jeg selv skal utvikle meg som spiller i Klepp og håper at jeg kan bidra for laget. Klepp har både unge og mer etablerte spillere i stallen, jeg håper derfor at vi kan bite fra oss i 1. divisjon, sier forsvarsspilleren Tiril Flokketveit.

Stort trenerapparat

Owe Salvesen overtok som hovedtrener etter Nick Loftus i fjor sommer. Før denne sesongen har han satt sammen et solid trenerapparat.

Kenneth Eidsaunet er medtrener, den som sammen med Salvesen «styrer butikken». Asgeir Kleppa er med som defensiv trener. Ove Sele er med på feltet «for å lære», samtidig som han er hovedtrener for Ganddals herrelag. Preben Gausland Stangeland er bindeleddet mellom a-laget og akademiet; og han er det nærmeste en kommer en spillerutvikler etter at støtten til den stillingen forsvant. Lars Moe Billington er ny keepertrener.

Roar Fjeldheim er hentet inn som mental trener. Astrid Grøttå Ree har det fysiske og medisinske ansvaret, med Maria Hiim som god hjelper. I tillegg til disse, er det mange flere med ulike roller rundt laget.

– Vi har et mye større team i år enn i fjor. Vi kan delegere oppgaver og følge opp spillerne mye bedre, mener Salvesen.

Seks treningskamper

Owe Salvesen har avtalt treningskampene som skal spilles fram mot seriestart 19. mars. Terminlisten for 1. divisjon kommer fredag.

Treningskampene er mot Austrått G15 (5. februar), Sandnes Ulf G16 (12. februar), Avaldsnes (hjemme, 19. februar), Bryne (26. februar), Amazon Grimstad (Kvinesdal, 5. mars) og Avaldsnes (borte, 12. mars).

– Vi kommer til å kjøre to ellevere i de første treningskampene, slik at vi slipper å ha restitusjonstrening på mandagen. Det er viktig at alle spillerne får kamptrening, sier Salvesen.

Smørsgård prøver seg

Klepps a-tropp teller per i dag 18 spillere, inkludert to keepere. Det er en veldig ung tropp, men Susanne Vistnes er langtidsskadet, og hennes situasjon er ikke avklart.

Tidligere Klepp-spiss Line Krogedal Smørsgård skal trene med laget i vinter, og kan ende opp med en plass i a-troppen. 34-åringen har de fem siste sesongene vært i Lura, der hun har scoret 96 mål på 67 kamper. Lura har klatret fra 4. til 2. divisjon med Smørsgård på topp.

Klepps foreløpige a-tropp: Amalie Kolnes, Julia Langåker, Helene Broch, Ida Hetland Pedersen, Tiril Flokketveit (ny fra Viking), Mia Fedøy, Tilja Ellingsen, Anette Snørteland Jensen, Ingrid Synnøve Nødland, Maria Min Xiu Sørenes (ny fra Medkila), Vilde Bakke-Andersen (ny fra Viking), Ingrid Rame (ny fra Viking), Cecile Mjelde, Ingeborg Lye Skretting, Ine Tveit, Sofie Bjørnsen, Kaja Karlsen og Hege Hansen.

I tillegg skal flere av akademispillere trene med a-laget. På den første treningen var det landslagsspillerne Silje Bjåstad og Linnea Tveit som representerte akademiet.

Fikk nei fra Grøndal

Kristina Grøndal spilte for Klepp i fjor høst, på lån fra seriemester Sandviken. Owe Salvesen håpet i det lengste at forsvarsspilleren skulle fortsette i Klepp, men 25-åringen valgte av personlige grunner å flytte hjem til Bergen for å spille for Arna-Bjørnar.

– Det var veldig synd for oss at hun ikke blir med. Vi leter etter en rutinert midtstopper. Vi ser også etter en rutinert keeper. Det er tidlig og vi har god tid, mener Owe Salvesen.