Det hadde vært fullt mulig å beholde et eventuet overskudd selv, men det ønsket ikke Maria Eide, Vilja Refsnes, Ibrahim Borzov, Nacvid Ghorbani og Max Emil Løvslett. De går i 10. klasse og skal gjøre om skolens kantine til en sosial møteplass hvor folk kan kjøpe noe å bite i, samt ta en titt på loppene som skal selges i samme slengen. Forhåpentligvis sitter de igjen med penger i kassen, som skal gå direkte til organisasjonen Leger uten grenser.

De er best kjent for sitt medisinske arbeid i krigsområder, utviklingsland og epidemiområder. Organisasjonen hjelper dem som har størst behov for medisinsk hjelp, uavhengig av politisk, etnisk og religiøs tilhørighe

– Vi trenger ikke de ekstra lommepengene og fant ut at vi heller ville gi det vi tjener til noen som gjøre noe viktig. Det synes vi Leger uten grenser gjør. De betyr mye for mange.

Den åpne kaféen skal holde åpent i to timer, onsdag 9. mars, fra klokka 17 til 19. Flere lopper er allerede på plass, men de fem ungdommene har planer om å skaffe enda flere.

– Vi får ting fra venner og familie og har også skaffet ting som gis gratis på Finn.no, opplyser gjengen i elevbedriften.