Den nest største eieren solgte seg ut av Akva. Så kom nyheten om kontrakt til en milliard

Akva Group-aksjen fikk et oppsving på børsen i torsdag – etter at selskapet først meldte at den engelske adelen har solgt seg ut, og deretter at de kan få en kongekontrakt i Sverige.

DEL

På morgenkvisten kom meldingen om at den nest største eieren, engelske Wheatsheaf Group, har solgt alle sine 3,9 millioner aksjer i Akva Group. Wheatsheaf er eid av Grosevenor-familien, der en av Englands rikeste menn – hertugen av Westminster – er familieoverhode.

Det engelske selskapet har vært nest største eier i Akva Group siden februar 2015, og hadde 11,7 prosent av aksjene da de torsdag solgte seg helt ut. I forrige måned trakk for øvrig Wheatsheaf-direktør Anthony James seg ut av styret i Akva Group.

Litt senere torsdag kom meldingen om at Akva Group har inngått en engineering- og design-kontrakt med svenske Premium Svensk Lax, som har fått tillatelse til å bygge et enormt landbasert anlegg med 10.000 tonn laks.

Akva Group er valgt som foretrukket leverandør av teknologi og utstyr, og hvis de får landet den endelige kontrakten, vil den være på rundt 95 millioner euro – drøyt en milliard kroner med dagens valutakurs.

Akva Group har sagt seg villig til å gå inn med 30 millioner kroner i risikokapital i Premium Svensk Lax-prosjektet.

På starten av dagen, da engelskmennene solgte seg ut, ble Akva Group-aksjen omsatt for rett under 73 kroner på Oslo Børs. Torsdag ettermiddag har den ligget høyere, og klokka 15.30 ble aksjen omsatt for 75 kroner.

Akva Group leverer utstyr, teknologi og tjenester til fiskeoppdrettere i hele verden og omsatte i fjor for 3,1 milliarder kroner. Hovedkontoret ligger i Kverneland Næringspark på Øksnavad.

Artikkeltags