- Det er noe vi har gjort fra egen vilje. Det var ingen tvil om at vi skulle gjøre dette fra noen av jentene i gruppa, sier Amalie Sviggum Sviggum.

Det har blitt en tradisjon for russen på Bryne VGS å donere bort penger til Kreftforeningen, i år var det russegruppen til Amalie som ga bort mest. Med ganske god margin.

– Vi har tatt mye fra egen lomme eller fra penger vi har samlet inn til andre ting. Til sammen ble det åtte tusen kroner, forteller venninne Stine Lise Oftedal.

Den russegruppen som donerte bort nest mest, ga bort 3500 kroner.

Flere aksjoner

Dette er ikke første gangen russegruppen har ønsket å bidra til kreftforeningen.

– I forbindelse med rosa-sløyfe kampanjen la vi ut et bilde på instagram-kontoen vår, hvor vi for hvert likerklikk donerte en krone til kreftforskning, sier Sviggum.

I bildet nevnte de andre russegrupper, og utfordret de til å gjøre det samme.

– Ved å gjøre det sånn ble flere og flere grupper med på å donere i oktober, noe som skapte et veldig engasjement, forteller Kine Refsnes, som også er medlem i russegruppen.

Jentene har også meldt seg på til å bli med i Krafttak mot kreftaksjonen, hvor de 5. mars vil være bøssebærere.

– Det er helt frivillig å være med, men igjen var det ingen tvil om at vi skulle bli med på det også. Flere av jentene i gruppen har relasjoner og kjenner mennesker som enten er, eller har vært, kreftsyke, forteller Sviggum.

Vil bidra til positivitet

Russejentene er engasjerte for å bidra til en positiv endring i samfunnet, ved å gå foran som et eksempel.

– Det er viktig å vise at russen er mer enn bråk og støy, ved å gjøre sånt her håper vi at synet på russen blir mer positivt, sier Refsnes.

– Dette er jo noe vi gjør fordi vi vil, og ikke fordi vi må, legger Sviggum til.