De fleste har vel fått det med seg: Bryne har tapt sine seks første seriekamper i 2022. En hardt presset Kevin Knappen og like hardt pressede spillere har et inderlig ønske om at trenden skal snu. Første mulighet er hjemme mot Åsane søndag.

Knappen er klar i sin tale før møtet med Åsane:

– Vi må levere nå til helga, det er det ingen tvil om. Men det må Åsane også. Vi er i gjørma, og nå er det gjørmebryting som gjelder.

– Selvtillit er en djevel

Tap etter tap gjør noe med selvtilliten i en spillergruppe. Selvtilliten er ikke på topp i Bryne nå.

– Det krever litt å stå i dette for alle. En må sortere tanker og ikke bli styrt av følelser, men styre med rett kurs. Det skal noe til å håndtere det vi har opplevd. Vi trenger sårt en positiv opplevelse.

– Det guttene trenger, er selvtillit, og det får en kun ved å vinne fotballkamper. Selvtillit er en djevel. Det hjelper ikke om du spiller bra, for får du ikke resultater, så stikker han. Vi må ha resultater, slår Kevin Knappen fast.

Han er klar på at marginene ikke har vært på lagets side, men til slutt er det poengene som teller, og poeng har Bryne til gode å ta. Slikt skaper grobunn for grublerier.

– Det er det siste jeg tenker på når jeg legger meg og det første jeg tenker på når jeg våkner. Det har vært ekstremt med denne starten, så dette er 24/7, sier Knappen, som innrømmer at det kan være vanskelig å få sove.

Blir det endringer?

– Det er viktig for meg å ta hånd om og vare på spillerne når det går dårlig. Jeg tar gjerne all «dritten» som alltid kommer i motgang. Jeg har ikke mindre tro på spillerne nå enn før sesongen startet, men ser jo at det er litt å gå på.

Det han tenker mest på, er hvilke knapper det må trykkes på. Det handler om hver enkelt spiller og om laget som kollektiv.

– Vi må se hvilke grep vi kan ta. Det handler om å forenkle ting, gjøre det så enkelt som mulig. Og om på stenge ned kampen så godt vi kan, for å unngå unødvendige baklengsmål. Sjansene vil vi uansett få.

– Vi kan ikke snu opp ned på alt, men justere på ting. Vi får se hvordan vi går ut, men vi kommer til å overraske Åsane, sier en hemmelighetsfull Knappen.

Om det er aktuelt å gå bort fra 3-4-3-formasjonen, vet han ikke, og det hadde han heller ikke sagt i avisa.

Det han ikke nøler med å si, er følgende:

– Det er ingen tvil om at det er en revansjesugen gjeng som går på banen søndag. Det kommer ikke til å stå på innsatsen.

– Er supermotivert

En som ikke har fått det helt til, er Sigurd Grønli. 21-åringen kom fra Tromsdalen, der han scoret 13 seriemål og hadde 18 målgivende. Han ble kåret til «Årets talent» av trenerne i 2. divisjon.

– Det har vært en hard start. Jeg har en profesjonell innstilling til situasjonen og er supermotivert for å snu trenden. Jeg har fokus på laget og at jeg skal bidra med glød og entusiasme, selv om det resultatmessig har butta. Jeg tror alle forstår situasjonen vi har satt oss selv i, og at vi må fokusere på det vi får gjort noe med. Det viktigste er å tenke arbeidsoppgaver hele veien og fortsette og ha troen på oss selv og hverandre, sier den kjappe angrepsspilleren.