Hun er nemlig blitt tatt ut i Norges a-landslagstropp som skal spille VM i Angers i Frankrike i neste måned. Selv om meldingen om uttaket ble sendt klokka to om natta, ble den lest kun et par timer senere. På grunn NM i Oslo med Stavanger Oilers kvinnelag denne helgen, måtte hun stå opp grytidlig for å rekke flyet hjem. Stavangers hockeykvinner kan skilte med seriegull både i fjor og i år, men måtte for øvrig nøye seg med NM-sølv.

Knalldebut

Den skuffelsen er nok overkommelig, mot det som venter i slutten av april.

– Det er utrolig kjekt å bli tatt ut på landslaget igjen, og ikke minst få sjansen til å spille VM, smiler 19-åringen.

Det ferske uttaket er nemlig ikke Karlstad Årdals første opptreden med det norske flagget på brystet. Debuten skjedde for et par måneder siden, i en trenasjoners turnering i Stavanger.

Da tegnet det jærske hockeytalentet seg på scoringslista og ble kåret til banens beste spiller i den ene kampen, faktisk mot VM-vert Frankrike.

– Den samlingen vi hadde i januar gikk jo veldig bra, så jeg hadde et håp om komme med i VM-troppen. Men man vet jo aldri, jeg er jo en av de ferskeste på landslaget, sier hun.

Til VM får Karlstad Årdal selskap av tre lagvenninner fra Stavanger Oilers. Den norske troppen teller totalt 23 spillere, hvorav sju backer, der Malin er en av disse.

Hockeyfrelst fra første stund

Det er et langsiktig mål som har blitt oppnådd for den dedikerte jenta, som i 13 år har hatt ishockey på maten. For da Malin som seks-åring ble introdusert for sporten gjennom en idrettsskole for barn i Klepp, fristet det ikke å prøve andre aktiviteter. Det var kun ishockey som gjaldt.

Siden har det gått slag i slag. Først var det spill for Voll IL, deretter Klepp ishockeyklubb. Treningene foregikk på isbanen ved Jærhagen kjøpesenter, som for øvrig ble fjernet i forbindelse med utvidelsen av senteret for noen år siden. Da forsvant også de lokale treningsmulighetene og ferden gikk videre til Nye Loen og spill sammen med gutter i Nærbø Farmers.

For tre år siden ble Stavanger Oilers det naturlige valget, da hun begynte på videregående skole ved Wang Toppidrett. Her stortrives hun.

– Jeg har blitt kjent med mange nye folk og så er det ekstra givende når alle i klassen deler samme interesse. Det er idretten som står i fokus. Det liker jeg, sier hun fornøyd mens hun er på vei hjem fra Stavanger til Klepp.

Trener

Det har blitt nok en sen ettermiddag. Timene etter skolen har selvsag blitt brukt i ishallen. Malin er trener for Stavanger Oilers jentelag i U13, U16 og U18.

– Du har det travelt?

– Ja, men man får tid til det man vil.

Russefeiring blir det imidlertid ikke så mye tid til. Den blir hvert fall kraftig redusert.

– I utgangspunktet var jeg ikke så gira på russetiden, så det gjør ikke så mye om jeg går glipp av noen uker. Jeg skal få med meg dåpen kommende helg og så skal jeg på landstreffet i Kongeparken. Det blir nok ikke så mye mer enn det.