Det er leit å lese Jærbladet for tiden når en ser hvordan posisjonen i Time Kommune gjør opp regningen etter en lengre tid med handel og vandel som en veldig gjerne kunne brukt uttrykket: som fulle sjømenn, men jeg skal avstå å påstå akkurat det.

I tiden like før avstemningen om kommunesammenslåing så stod de tre ordførerne for henholdsvis Hå, Time og Klepp og fortalte at alle tre kommunene hadde så sunn drift og fornuftig økonomi, at slike forhold ikke ville ha noen påvirkning på en ev. sammenslåing av kommunene.

Nå tror jeg de Hå er enda mer glade for at de ikke rotet seg inn i Time slik mange ønsket, for da hadde vel posisjonen lagt ned alt sør for Hognestad for å få på plass et bærekraftig budsjett.

Det har vært en kjøpefest av stor skala som har resultert i et kjempeflott torg, flotte områder i og rundt sentrum og mer til. Har det vært verdt det når en ikke tenkte seg litt om når en besluttet å gjøre disse tingene?

I det siste møtet i formannskapet var en representant voksen nok til å si at en i Time kanskje har gjort litt mye av ting når det gikk godt, og at en nå har fått en kalddusj i budsjettene som en må forsøke å sno seg unna. En ting er denne innrømmelsen, men hvordan blir da løsningen? Jo, vi legger ned skole, barnehage og flytter legevakt.

Jeg er slik at dersom det er litt dårlig med økonomi så tar jeg heller ikke familien med ut på restaurant, men sørger for at familien i det minste får spise seg mett om så var på vann og tørt brød.

Dette er en totalt fraværende tenkemåte i posisjonen som gladelig innrømmer feilen, men som velger å tviholde på prinsippet om å ikke innføre eiendomsskatt som faktisk kunne ha tatt posisjonen ut av den hengemyra de står i nå, om så var kun eiendomsskatt i en kort periode.

At en skal måtte ty til et grep om å innføre eiendomsskatt sitter for min del også langt inne, men må man så må man. Konsekvensen av å tviholde på prinsippet blir nå bla. å legge ned ungdomsskoletrinnet på Undheim, noe som vil gjøre Undheim mindre attraktivt for bla. tilflytting og ikke minst de elevene som nå skal sendes med buss til Lye får ytterligere mer av sin fritid ødelagt i tid som vil gå med til transport.

Å lese Jærbladet nå om at politikere opplever hets og sjikane blir kun leit, men jeg kan ha en viss forståelse for at slikt skjer når en ser hva som ligger til grunn for å rive ned de ulike tjenestene. Men, når politikere i posisjonen skal holde på prinsipper, så blir de som blir mest berørt forbannet og tyr da uheldigvis til slike grep.

Jeg tviler sterkt på et annet resultat enn hva som ble skissert i formannskapet, men til alle dere som inngår i denne budsjettavtalen, tenkt litt på fjellvettregel nr. 8: Vend i tide, det er ingen skam å snu.