Gå til sidens hovedinnhold

Det vil ta tid før kirkene på Jæren åpner for gudstjeneste igjen

Artikkelen er over 1 år gammel

Selv om det nå er lov å ha åpne kirker fra søndag 10. mai, sier prost Kjell Børge Tjemsland i Jæren prosti at det ikke er mulig å gjennomføre her på en god stund.

Tirsdag kom Den norske kirke med en pressemelding, der det stod at også kirkene vil åpnes igjen, gradvis og kontrollert, med retningslinjer blant annet om maks 50 personer til stede, blir det ikke slik i de lokale jærske kirkene med det aller første.

- I tiden framover må vi som kirke og menigheter drøfte hva å åpne kirkene igjen innebærer, ikke minst i forhold til smittevernhensynet. Her må nye rutiner, som ikke har vært før, legges, skriver Tjemsland i en epost til Jærbladet etter tirsdagens oppslag.

- På Jæren er det stor oppslutning om gudstjenestene. Dette innebærer at det er vanskelig å sette en grense på 50, og bare la noen få komme til det som skal være en åpen og offentlig gudstjeneste.

Videre skriver prosten at man i tiden framover, som kirke, bispedømme, prosti og sokn må drøfte når det kan invitere til gudstjeneste igjen, og finne utav hvordan dette skal fungere.

- Dette vil ta noe tid. Dato for oppstart av gudstjenester er derfor enda ikke fastsatt lokalt. Når vi er klare og smittehensynet sikret, vil vi gradvis kunne få dette til, avslutter prost Kjell Børge Tjemsland.