Både Klepp, Time og Hå har gratis sommertilbud for barn og unge i sommer.

Klepp åpnet påmeldingen til «Camp Klepp 2022» før helga, og påmeldingsfristen er 1. juni. Skulle enkelte aktiviteter fremdeles ha ledige plasser etter dette, åpner kommunen for å forlenge påmeldingsfristen.

På aktivitetsmenyen denne sommeren står blant annet surfing, pizzakurs, E-sport, fotball og mye annet.

Allerede mandag har sommertilbudet fått 430 påmeldinger. Det er i utgangspunktet satt av plass til 500 personer. Med andre ord, har en ikke meldt seg på, begynner det å bli knapt med tid.

– Det er vanskelig å si hvilke aktiviteter som er mest populære, for folk har fordelt valgene sine jevnt. Men E-sport ble fullbooket først, sier prosjektleder Amanda Sian Tremlett.

Tilbudet er for barn mellom ti og 16 år, og varer fra 27. juni til 17. august.

Det vil stort sett være aktiviteter hver uke i sommer. Kommunestyret i Klepp har bevilget to millioner kroner til «Camp Klepp 2022».

Kommunen har også planer om å tilby aktiviteter som ikke krever påmelding.

Ulike aktiviteter i Hå

Hå kommune skal i år arrangere «Barn i juli» og «Ung i juli».

«Barn i juli» er for elever mellom 4. klasse og de som skal starte i 7. klasse høsten 2022.

Opplegget foregår hver ukedag mellom klokken 12.00 og 15.00 fra 1.–29. juli. Akkurat hva som skjer her er foreløpig ikke oppgitt, men ifølge programmet blir det mange aktiviteter både inne og ute.

Opplegget er gratis og det er ingen påmeldingsfrist - her er det bare til å møte opp. Barna må derimot ha med lapp med kontaktinfo hver dag.

«Ung i juli» er for barn i 8. klasse og opp til 18 år. Det foregår hver ukedag i juli mellom 12.00 og 15.00 på Hå kulturtorg.

Her kan du spille instrument, danse, spille brettspill, tegne og bli kjent med nye folk. Også kreative aktiviteter som vinyltrykk på T-skjorter og mekking av radiostyrte biler står på agendaen.

Fotballcamp og teater i Time

Time har adoptert Hå sitt «Ung i juli»-opplegg.

I tillegg til dette, delte politikerne tidligere i år ut 500 000 kroner som skulle gå til aktivitet for barn og unge i ferier.

Rosseland ballklubb, Bryne turnlag, Fantefølge, Studio K og Bryne speidergrupper var noen av de heldige som fikk støtte. Flere av disse skal arrangere eget opplegg i løpet av sommeren.

Rosseland Ballklubb arrangerer Camp Rosseland i samarbeid med Bryne Håndball og Bryne tennisklubb. Det blir camp i uke 26, 32 og 33. Camp Rosseland junior er for 2014 og 2015 kullene, og camp Rosseland er for kullene mellom 2010 og 2013. Campen er gratis.

Fantefølge skal arrangere teatercamp og dansecamp. Teatercampen er for barn i 3. til 6. klasse. Den går fra mandag til fredag kl. 09.30 til 14.00 og er gratis. Påmeldingsfristen er 31. mai, og det er kun plass til 15 elever hver uke.

Dansecampen er i uke 26 og 27 for 3.–6. trinn, og i uke 28 for 7. og 8-trinn. I likhet med teatercampen går denne fra mandag til fredag klokken 09.30 til 14.00 og er gratis. Det vil bli undervist i moderne og jazz, og du trenger ikke danseerfaring for å være med. Dansecampen skjer på Bryne Mølle.

Dersom du heller vil bruke ferien utendørs, er en uke med sommerspeiding kanskje noe for deg.

Bryne speidergruppe skal nemlig ha et opplegg for barn mellom åtte og ti år i uke 32. Oppmøte blir for det meste i Sandtangen hvor barna kommer til å lage mat på stormkjøkken, padle i kano og andre speideraktiviteter. Arrangementet varer fra mandag til fredag fra 09.30-14.00.

Et nytt innslag fra Time kommune i år, er at det populære Sivdamsbassenget skal holde åpent fra uke 26 til uke 31.

Her kan du med andre ord ta med barna på svømming i ferien, dersom du ikke er av dem som skal feriere ved et basseng i Syden. Bassenget har åpent fra tirsdag til torsdag de aktuelle ukene. Tirsdager fra 12:00 til 16:00 og onsdag og torsdag fra 16:00 til 20:00.