Vedlagt bilde er tatt en lørdagskveld i sommerferien. Ungdommer som frivillig samles innenfor trygge vegger og spiller volleyball. Det er slik ungdomstiden skal være!

I slutten av 2021 vedtok kommunestyret i Klepp kommune de nye kriteriene for tildeling av kulturstøtte til frivillige aktører. Vi ungdommer i Klepp er nå usikre på hvordan vi kan tilby aktiviteter for ungdommene i bygda uten pengestøtte.

Jeg mener politikerne gjorde en stor feil da de vedtok dette. Det svekker mangfoldet Klepp kommune hadde, og jeg er redd for at dette bare blir verre og verre med årene.

Alle frivillige lag og foreninger burde få støtte, uavhengig av hva de tror på.

Jeg hadde aldri trodd jeg skulle henge med lillebrødrene mine. Hvertfall ikke i samme vennegjeng. Men her er vi, hele gjengen inne en sommerkveld med litt regn. Vi har det gøy sammen, holder dørene åpne for de som vil inn og holdet stedet fritt for prestering og mas. Det trenger ungdommen!

Og jeg tror ikke vi plager eller er til bry for noen. Heller det motsatte.

Man skal ikke være redd for å gå på McDonnald’s eller ut i gata på sitt eget hjemsted. Men det er det man blir! Det er et ukjent miljø hvor ingen har «ansvar» for at ting står bra til.

Jeg er 18 og syns fortsatt det kan være ekkelt å gå gjennom lille Klepp sentrum alene på lørdagskvelden.

Kommunen burde takke og hedre de ungdommene som prøver å gjøre Klepp til ett litt bedre sted. Uavhengig av hva de tror på, og hvem de er.

Så til dere politikere som ikke skjønner hva dere har gjort: Kom innom, si hei, og vis litt takknemlighet! Det dyreste og kommunale er ikke alltid det beste.

Sier som jeg sa i november, velkommen skal dere alle være!

Om dere vil ta turen innom og se, alle sammen!