Torsdag klokka 20:00 smeller det på Øster Hus Arena i Sandnes. Du kan se lokaloppgjøret mellom Bryne og Sandnes Ulf direkte hos oss, via Direktesport.

Det er Bryne som har hjemmekamp, men ettersom kunstgrasbanen på Bryne stadion ikke er helt ferdig, spurte Bryne om det var greit at kampen ble spilt i Sandnes.

– Jentene liker seg godt på det nye stadionet til Sandnes Ulf, forteller Vidar Apeland, som trener Bryne J16 sammen med Knut Sirevåg og Stig Rune Elvedahl - alle tre

Det er to J16-lag som møtes torsdag kveld, men serien er J17 1. divisjon. Brynes J17-spillere er å finne på J19- og b-laget, men det hender at noen av dem hjelper til på J16-laget.

Spillerne på Brynes J16-lag født i 2006, og mange av dem har spilt sammen siden de var 6 år gamle. I det siste har laget fått tilvekster fra klubber som Klepp, Frøyland og Vigrestad.

– Alltid jevne kamper

I J17-serien er Viking suverene. De henter de beste spillerne i Stavanger i ung alder, og en slik strategi betaler seg selvsagt i form av poeng.

Bryne og Sandnes Ulf kjemper om andreplassen i avdelinga.

– Det har alltid vært jevne kamper mellom disse to lagene, så det kan vippe begge veier. Sandnes Ulf er, som oss, et rent J16-lag med litt påfyll av 07-modeller, forteller Vidar Apeland.

Laget har stått uten keeper en stund. Den oppgaven har gått på rundgang, og ofte er det en halvskadet spiller som har stått i mål. Ikke optimalt.

I sommer kom 06-modellen Lotte Egeland fra Flekkefjord til Bryne. Hun trener fast med a-laget, men stepper inn på J16-laget når det er kamp. Egeland spilte to landskamper for Norge J15 i fjor, og har én kamp for Norge J16 i år. En god keeper, med andre ord.

A-laget et naturlig mål

Hva med årene som kommer? I nabolaget henter Klepps akademi spillere fra hele regionen. Viking gjør det samme i Stavanger. Sandnes Ulf satser også på jente- og kvinnefotball. På Bryne er målet å rykke opp til og etablere seg i 1. divisjon de kommende årene.

– Vi har sagt til jentene at de er J17-spillere ett år til, og at de som er gode nok kan ta steget opp til damelaget. Per i dag har de god nok utfordring i J17-klassen, mener Apeland.

Fra 2006-årgangen er Tuva Seland Karlsbakk allerede etablert på Brynes a-lag i 2. divisjon. Noen av 2006-modellene har trent litt med a-laget i høst, og mer blir det nok neste år.