Denne hyttetypen har tatt helt av den siste tiden og spretter opp som paddehatter over hele landet. Nå kommer de også til den sørligste delen av Jæren, nærmere bestemt i området rundt det eksisterende hyttefeltet Himmelrommet på Ogna.

Konseptet er kort og godt nærhet til naturen – i en komfortabel hytte med høy standard og kvalitet – flere meter over bakken, i toppen av et tre.

Tre hytter

Mannen bak er Henrik Stokkeland, som er byggmester og over gjennomsnittet interessert i arkitektur og design.

Planleggingen av tretopphytter har pågått en god stund, og prosjektet har fått det treffende navnet «Trekronå», hvor det satses på å bygges tre hytter.

Allerede i november i fjor ble det første innlegget postet på instagramkontoen @trekrona. Det hadde et bilde av en oppmåler i skogen, med følgende tekst:

Furua har skuet ut over landskapet i 100 år Nytt kapittel og ny historie skal skrives.

Mandag kveld ble de første illustrasjonene av slik hyttene kommer til å se ut, tegnet og utformet at arkitekt Manuela Hardy.

Håper på sommeren

Over 20 av følgerne har kommentert de første skissene, og blant dem stilles spørsmålet om når tretopp-hyttene vil stå ferdig. Svaret er at man skynder seg langsomt, men at man håper på så fort som mulig og helst til sommeren.

– Det er utelukkende en turistsatsing, og Jæren mangler en slik type overnattingsattraksjon, sier Henrik Stokkeland, som roser Hå kommune for rask saksbehandling.

– De har vist stor velvilje og vist at de virkelig ønsker at prosjektet skal realiseres, sier Stokkeland.

Vil gjøre Ogna til turistmagnet

Gründeren har en god magefølelse for forretningsideen.

– Absolutt, jeg er trygg på at dette blir veldig bra og en flott attraksjon. Standarden skal være høy også innvendig, sier Stokkeland.

Målet er å gjøre Ogna, som har en av landets flotteste sandstrender, til en enda mer ettertraktet turistdestinasjon.

– Vi har golfbane, kulturscene, Norges flotteste strand og så kommer tretopp-hyttene som en flott overnattingsmulighet i tillegg, smiler Stokkeland.