Dermed er tittelforsvareren utslått allerede før kvartfinalene.

Lederlaget i 2. Bundesliga skaffet seg to måls ledelse ved pause mot et Dortmund-lag som ikke greide å omsette stort spillovertak i sjanser eller mål.

To ganger brøt hjemmelaget gjennom på venstresiden i Dortmund-forsvaret. Første gang ble Etienne Amenyido servert ballen og skjøt den i mål, andre gang beinet Axel Witsel ballen i eget nett i forsøket på å hindre at den nådde Amenyido.

Jubileum uten reprise

18. januar 2020 fikk Haaland sin debut i tysk fotball med et innhopp på en drøy halvtime i bortekamp mot Augsburg. Han kom inn da Dortmund lå under 1-3 og scoret tre ganger på vei mot 5-3-seier.

Håpet om en lignende vending ble tent da Haaland fikk ta straffespark i det 58. minutt. Mats Hummels hadde spilt ballen opp i armen på midtstopper Jakov Medic. Det skjedde fra ganske kort hold, og handsen var tydelig ikke med vilje, men armen var rett ut til siden.

Dommeren vinket først videre, men etter et besøk ved VAR-monitoren pekte han på straffemerket, og Haaland sendte reduseringen i hjørnet.

Diskusjon

Fem minutter senere var ballen igjen i mål fra Haalands fot, men dommeren hadde blåst for det han mente var en ureglementert takling fra Jude Bellingham. Det var en avgjørelse som kunne diskuteres, og Haaland prøvde på det, men til ingen nytte.

Dortmund greide aldri å få inn utligningen. For Hamburg ble det en stor dag da begge byens lag tok seg til kvartfinale i cupen tre dager for byderbyet i 2. Bundesliga. HSV slo ut Köln på straffespark etter 1-1.

Karlsruhe og Bochum ble også kvartfinaleklare tirsdag.