Dramatisk økning: Så mange er arbeidsledige og søker dagpenger i Rogaland

De siste to siste ukene har tallet på permitteringsvarsel økt dramatisk.

DEL

Totalt har om lag 350 bedrifter fra Rogaland sendt permitteringsvarsler som omfatter 21 000 personer. Det kommer frem i en pressemelding sendt ut av NAV Rogaland.

5 600 permitteringsvarsler kommer fra nordfylket og 15 400 frå sørfylket. Varslene gjelder for bedrifter som permitterer 10 eller flere.

– Vi får varsler fra mange næringer, inkludert leverandørindustrien til olje og gass. Mange virksomheter opplever stor usikkerhet i disse dager. Foreløpig har flere bedrifter kun varslet, men ikke iverksatt permitteringer. Samtidig er det mange små og mellomstore bedrifter som permitterer færre en 10 ansatte. Disse blir ikke meldt til NAV, seier Merethe P. Haftorsen.

Koronautbruddet har ført til at arbeidsledigheten i Rogaland har økt fra 2,3 prosent til 9,9 prosent på om lag to uker.

Historisk høy ledighet

Samtidig har rogalandsbuen sendt in 19 981 søkndaer om dagpenger under permittering og 1790 søknader om ordinære dagpenger, de siste to ukene.

– Vi står i en situasjon uten sidestykke i moderne tid. Mange, både bedrifter og hver enkelt av oss kjenner på mye usikkerhet. Majoriteten av de som er arbeidsløse på grunn av koronaviruset er permitterte og skal i utgangspunktet tilbake i jobben, sin sier Merethe P. Haftorsen.

Artikkeltags