Mandag kveld meddelte Bryne videregående skole på Facebook at de hadde fått nye trusler om skyting. Politiet vurderte trusselen til å være falsk, likevel var det mange elever som ikke møtte opp på skolen tirsdag morgen.

– Flere møtte ikke opp

16 år gamle Thea Øvstebø og Gina Michelle Ravndal var blant elevene som møtte opp som normalt tirsdag morgen. De forteller at de har sett en politimann litt tidligere, men at det ikke var laget stort oppstyr rundt saken.

– Jeg synes hele opplegget egentlig er ganske barnslig. I dag skulle klassen vår ha prøve, men det var flere som ble hjemme, forteller Gina Michelle.

– Vi møtte vel primært opp for å ha prøven da, bryter Thea inn.

Jentene forteller videre at det absolutt har vært mye redsel blant elevene. Flere av elevene skal ha delt skjermbilder av truslene videre på «Min Story» på Snapchat.

– Det er ganske sykt hvor mye det har tatt av. Truslene som blir skrevet har en viss «sjargong», som jeg føler vi yngre skjønner oss litt bedre på en den eldre generasjonen – påpeker Gina Michelle.

På grunn av trusselbildet har skolen satt av et eget rom hvor elevene som ønsker det kan snakke med ansatte, deriblant helsesykepleiere.

Satt til laveste nivå

Trusselen som ble framsatt mandag, kom på Instagram.

– Det var jeg som først oppdaget meldingen og tok det opp videre med rektor – før meldingen senere ble slettet, forteller bibliotekar Ane Undheim.

De ansatte Jærbladet snakker med er ikke redde.

– PST har satt denne saken til laveste nivå, da må vi ha tillit til at det øverste system fungerer, forteller rådgiver Gunn Dalen Håland.