(Sandnesposten)

BOLIG: På Brimse, en bilfri øy som ligger utenfor Rennesøy, kjøpte Elisabeth Østerhus Gundersen og mannen Gorm Gundersen drømmestedet i 2009.

Hytta ble bygd av islendinger i 1938, men har ikke blitt gjort veldig mye med siden ekteparet overtok for 11 år siden. Her er det fem soverom, bad, stue og kjøkken.

– Vi har malt, byttet vinduer og «shinet» inne, men utover det er det aldri bygd på eller noe slikt. Vi har innlagt vann, men ikke vaskemaskin eller oppvaskmaskin. Det har jeg heller ikke savnet. Kanskje når ungene var små, og det ble mye sengetøy og håndklær å slepe med seg hjem, sier hun og ler.

Det er de små tingene som betyr noe

Elisabeth er nok et kjent fjes for de handlende i Langgata. Her har hun drevet butikk i 17 år. Som eier og driver blir det travle dager og mye helgejobbing. Dersom en ansatt er syk, noen har glemt nøklene, eller reklamasjoner og arbeidslister skal ordnes med, er det sjefen selv som trår til.

Det gjør at også at dagene som tilbringes på hytta blir veldig verdifulle.

– Både jeg og mannen min driver for oss selv. Vi er alltid nærme jobb og har kontor hjemme. Derfor er det så godt å komme litt lenger vekk og få slappe av. Alt blir annerledes når vi kommer oss inn på hytta. Det er alltid noe å gjøre, men vi kan gjøre det når vi har lyst og i vårt eget tempo. Dagene blir fort litt like når jobb og fritid sklir inn i hverandre, sier hun.

Nedenfor hytta var det opprinnelig en liten brygge. Den er bygd ut, og her er det også satt opp en pergola med utemøbler og utsikt rett ut i havgapet.

– Vi har ofte besøk av naboer, venner og familie. Det er ikke det at vi gjør så veldig mye. Det er de små tingene som å ta seg et bad, kose seg med god mat og vin, og få lov å være litt lat. Jeg kobler av på en helt annen måte her ute, sier hun.

20 minutter i båt fra Hommersåk

Hytta ligger bare 20 minutter med båt fra Hommersåk, og blir flittig brukt.

– Det er så greit at det er så nærme. Vi bor nesten ved sjøen på Hommersåk, og kan spasere ned til båten. Vi slipper å stå i bilkø i timevis. Det er helt fantastisk, sier hun og legger til:

– Og veldig praktisk at jeg kan kjøre båten inn til Sandnes hvis jeg for eksempel må jobbe en lørdag, sier hun.

Ekteparet bruker starter hyttesesongen rundt påsketider, og avslutter ikke før i november. De er ute hver helg de får muligheten.

– Vi pleier alltid å være på hytta på sommeren, og heller ta andre ferieturer i mai eller september. Jeg elsker å være ved sjøen i Norge på sommeren. Vi stortrives, og føler oss veldig heldige som har hytte. Spesielt nå i disse tider. Det er ikke synd på oss som har en plass å reise til, sier hun.