Ellen (37) fra Klepp hedres som en av landets dyktigste mattelærere: – En helt eksepsjonell lærer

FIKK LÆRERPRISEN: Ellen Egeland Flø i forbindelse med at hun mottok Lærerprisen fra Det Norske Videnskaps-Akademi i fjor.

FIKK LÆRERPRISEN: Ellen Egeland Flø i forbindelse med at hun mottok Lærerprisen fra Det Norske Videnskaps-Akademi i fjor. Foto:

Ellen Egeland Flø fra Verdalen i Klepp er lærer ved Mailand vgs i i Lørenskog. Hun får hederlig omtale under kåringen av årets matematikklærer.

DEL

Klokka 12 onsdag offentliggjorde Norsk matematikkråd årets vinner av Holmboeprisen, også kalt årets matematikklærer.

Lengst opp nådde Anne Seland ved Flekkefjord videregående skole, men lærer Ellen Egeland Flø på Mailand videregående skole i Lørenskog får hederlig omtale under kåringen. Komiteen understreker at det å få hederlig omtale også henger svært høyt.

Engasjert og dyktig

Slik lyder begrunnelsen for den hederlige omtalen til Mailand-læreren:

«Ellen Egeland Flø er en meget engasjert, dyktig og utviklingsorientert matematikklærer. Hun er utdannet teoretisk fysiker fra NTNU og har jobbet som lærer i matematikk, naturfag og fysikk ved Mailand VGS i Lørenskog siden 2011. Ellen Egeland Flø har brukt skaperverksted og praktisk tilnærming til realfagene som metode for å øke elevenes interesse og engasjement. Kolleger gir henne og hennes måte å undervise på en stor del av æren for at søknaden til realfag ved skolen har økt med ca. 30 % de siste årene. Hun har jobbet mye med programmering i skolen, og har samarbeidet med flere aktører om opplegg til bruk på ulike trinn.

Ellen Egeland Flø er kjent for sin rause vilje til å dele opplegg og erfaringer med kolleger, og hun har bidratt som kurs- og workshopholder både på egen skole, i kommunen og på flere ulike nasjonale konferanser. Hun er flink til å formidle og har øye for elever på ulike mestringsnivåer i matematikk. Hun har et ekstra engasjement for elever som ikke får nok utfordringer i skolen og skal nå i gang med en doktorgrad som har fokus på denne elevgruppen.»

– En helt eksepsjonell lærer

Ellen Egeland Flø har vunnet priser også tidligere, deriblant Det Norske Videnskaps-Akademis Lærerpris for 2019 – en pris på 50.000 kroner som ble delt ut av daværende kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H) under Akademiets årsmøte i mai i for.

– Hun er en helt eksepsjonell realfagslærer som deler fritt av sine metoder, langt utenfor fagets og skolens grenser. Hun bidrar til å avmystifisere fysikk og teknologi, både for lærere og elever. Hennes kreative måte å jobbe på kommer alle elever til gode, sa Svein Sjøberg, leder av Akademiets priskomité, i den forbindelse.

Året før mottok Mailand-læreren Gullepleprisen fra Norsk Pedagogisk Dataforening (NPED) for sitt nyskapende arbeid innen kobling av teknologi, kunstfag og vitenskap.

Holmboeprisen

  • Holmboeprisen er oppkalt etter læreren til den verdensberømte norske matematikeren Niels Henrik Abel, Bernt Michael Holmboe.
  • Prisen ble opprettet i 2005 av Norsk matematikkråd.
  • Prisbeløpet er på 100.000 kroner, og deles likt mellom prisvinner og prisvinners skole.
  • Prisen deles vanligvis ut av Kunnskaps- og integreringsministeren i en høytidelig seremoni på Oslo Katedralskole i mai, men årets prisutdeling er utsatt på grunn av koronapandemien.
  • Priskomiteen består av fem personer som har vurdert nominasjoner som er sendt inn fra lærerorganisasjoner, matematikkdidaktiske miljøer og fra universitetsmiljøene.
  • Årets priskomité har bestått av komitéleder Sigbjørn Hals (tidligere Holmboepris-vinner, Måløy vgs), professor Arne B. Huseby (Matematisk institutt, UiO), professor Trond S. Gustavsen (Institutt for matematikk og naturfag, USN), Jens A. Meistad (Matematikksenteret) og Toril S. Bakken (Tolga barne- og ungdomsskole).

Artikkeltags