20-åringen fra Eigersund som er siktet for medvirkning til ran og grov frihetsberøvelse etter at 44 år gamle Sigbjørn Sveli ble funnet død på Rægestranden 9. desember i fjor, er løslatt.

I januar ble siktelsen mot mannen endret fra medvirkning til drap. Han ble da varetektsfengslet i fire uker på bakgrunn av fare for bevisforspillelse.

– Siktelsen om medvirkning til ran og grov frihetsberøvelse opprettholdes, men etter politiets syn foreligger det ikke lenger bevisforspillelsesfare. Han er derfor løslatt, sier politiadvokat Sondre Johannesen Hauge.

LES OGSÅ: Ikke lenger siktet for medvirkning til drap

To andre menn, en 22-åring fra Forsand og en 23-åring fra Klepp, er som kjent siktet for drap og medvirkning til drap i saken. De er begge fengslet for fire nye uker.

- Politiet gjennomførte nye avhør av de to siktede i forrige uke. Det er nå besluttet å oppheve brev- og besøksforbudet, men siktelsen mot de to er uendret, opplyser Johannesen Hauge.

Det skal gjennomføres rettspsykiatrisk undersøkelse av alle de tre siktede og det gjenstår enkelte tekniske undersøkelser av beslag. Politiet vil dele ny informasjon om utviklingen i saken når den foreligger.

Les også

Sigbjørn Sveli til minne