– Det er kjempespennende, og det er fint at det blir bekreftet etter en lang periode med mye spekulasjoner, innleder Lars Sivertsen, tidligere jærbu, og nå journalist i England.

Det har bare vært et spørsmål om tid før overgangen ble offisielt bekreftet fra de involverte klubbene.

I går meldte The Athletic at overgangen var i boks. Det samme gjorde overgangsguruen, Fabrizio Romano

Nå skriver altså også Manchester City på sine hjemmesider at overgangen er i orden. Dortmund har også bekreftet overgangen.

– Han kommer til et veldig bra fotballag, som egentlig ikke har hatt en rendyrket spiss, utenom Gabriel Jesus. I så måte kommer han til et lag hvor det er en åpenbar plass til ham. Det som er interessant, er at det samme var tilfellet da han dro til Dortmund, sier Sivertsen, som jevnlig figurerer i The Guardians fotballpodcast.

– Hvordan tror du han passer inn i England?

Jeg tror han kommer til å passe inn helt fint. Han har hatt noen skader, og han går til en liga hvor han kommer til å få røff behandling og hvor dommerne tillater en del, men jeg tror han er så godt at det skal gå greit. I tillegg går han til et lag som styrer kampene sine. Ankepunktet mot City har jo vært at de skaper en del sjanser, uten å score mål. Da er det logisk å sette inn Haaland på topp.

Både Real Madrid, Bayern München og Barcelona har kjempet om den jærske juvelen, men valget falt altså på Pep Guardiolas mannskap. Dermed følger Erling i pappa Alfie sine fotspor, som også spilte i klubben i perioden 2000 til 2003.

Når det gjelder overgangen i sin helhet, sier Sivertsen følgende:

Det er kjempesvært. Det er ikke laget med flest supportere i England, men det er et lag som vinner hele tiden og som dominerer nyhetsbildet. De har vunnet tre av de fire siste sesongene, og er på vei mot et nytt ligagull. Nå henter de en av verdens beste spisser i tillegg.

Jeg tror også Haaland er en spillertype som engelskmennene liker. Han er stor og sterk, og de har en kjærlighet for slike typer her. Han er en høyreist, muskuløs spiss som skyter veldig hardt, sier Sivertsen og ler.

Skal vi tro Fabrizio Romano, vil Haaland få en ukelønn på 375.000 pund, noe som tilsvarer nærmere 4,5 millioner norske kroner.

Haaland, som har mistet flere kamper denne sesongen på grunn av skade, får mulighet til å ta farvel med Dortmund-fansen, og den «gule veggen», førstkommende lørdag. Da gjester Hertha Berlin Signal Iduna Park.