Gå til sidens hovedinnhold

Er egentlig dette skiltet nødvendig? – En slik opplysningsiver er til å undres over

Skribent av dette innlegget, Christian Paaske, mener at bildet som står i veikanten ved kommunegrensen til Hå er helt unødvendig.

Leserinnlegg

Hvilken nytte har bilførere og andre landeveisfarere på riksvei 44 av å bli opplyst om at de nærmer seg Hå kommune? Om en kommer fra Egersund eller Bryne står det samme opplysningsskiltet om 500 meter til Hå kommune. Etterfulgt av et mindre skilt om Hå kommune litt lenger framme. En slik opplysningsiver er til å undres over, og synes fraværende i andre kommuner. En slik praksis burde være konsekvent for alle kommuner skulle en tro, men hva gjør Hå kommune så spesiell?

Er det slik at Hå kommune ikke ønsker uvedkommende og gir besøkende 500 meter med anledning til å snu? En kan undres da det i sørgående retning er skiltet satt opp like ved en snuplass. Trolig er dette ikke grunnen, men det kunne vært kjekt om ansvarlige myndigheter kan opplyse oss hvorfor denne advarselen om at en er i ferd med å krysse en kommunegrense. Hå kommune ser ut til å ha krysset en grense for sunn fornuft for lenge siden, og er ikke akkurat hva en forbinder med jærbuer.