Etter to kamper uten scoring, trengte Haaland kun 22 minutter for å sette sitt første for dagen. Jadon Sancho spiller Haaland alene med keeper på elegant vis, og jærbuen gjør ingen feil alene med Yann Sommer, og chipper ballen over keeperen.

Neste scoring kommer kun seks minutter senere, også den er av den pene sorten. I et intervju etter kampen gjorde Erling Braut Haaland lite for å skjule sin misnøye. Særlig lagets prestasjoner på defensiv dødball får Haaland til å reagere.

– Forbannet

– Vi må analysere og trene på det, for dette er ikke godt nok. Akkurat nå er jeg så forbannet nå at du aner ikke. For det første kan vi ikke slippe inn så mange mål på dødball. Hadde vi vært et topplag på dødballer, hadde vi vunnet i dag, så det er det første vi må jobbe med, sa Haaland i et Viasat-sendt intervju.

Viasats fotballekspert Morten Langli mener det er tydelig at ikke alt er som det skal i Dortmund-troppen.

– Det er tydelig at det er litt misnøye i gruppa der. Delaney etter den forrige kampen klaget på innstilling og kropsspråk. Det er alt annet en god stemning i den spillergruppa der, og det er selvfølgelig avhengig av resultater, sier Langli.

– Han spiller at han gjør en god kamp, og føler seg kanskje litt sviktet av lagkameratene, som ikke kommer opp på samme nivå. Han viser det litt med kropsspråket og. Det er ikke alle på det laget som har like god innsats og innstilling eller det samme nivået på de sportslige prestasjonene, sier Langli videre.

Fire mål på én omgang

I en forrykende første omgang var de eneste dødpunktene de til sammen fem minuttene dommerne brukte på å annullere ett Gladbach-mål og godkjenne et annet ved hjelp av VAR. Ellers var det et fyrverkeri av sjanser og mål.

Haaland scoret to ganger etter flott utførte Dortmund-kontringer med assist fra Sancho, mens hjemmelagets midtstopper Nico Elvedi var en mer overraskende tomålsscorer med to dødballmål etter mindre enn patent keeperspill av Roman Bürki.

Venstreback Ramy Bensebaini og innbytter Marcus Thuram scoret målene som avgjorde kampen i 2. omgang.

Med Haalands scoringer fredag er han oppe i 14 bundesligamål denne sesongen.

VAR-sommel

Hjemmelaget jublet for scoring allerede etter 45 sekunder. Florian Neuhaus skjøt i mål etter at Dortmund prøvde å spille seg ut og mistet ballen rett utenfor egen 16-meter. Dommeren og VAR-rommet brukte to og et halvt minutt på å avgjøre at Jonas Hofmann brukte ulovlige midler da han vant ballen fra Jude Bellingham.

Etter ti minutter ble det 1-0. Flere spillere var i offsideposisjon da Hoffmann tok et frispark fra høyre, men det var Elvedi som nådde ballen og nikket i hjørnet. Han var ikke offside, men det tok hele tre minutter før det ble fastslått.

Dortmund innledet kampen blekt, men tok fyr da Haaland utlignet i lagets første ordentlige angrep. Jude Bellingham vinner ballen og spiller til Marco Reus, ute til høyre. Bellingham får ballen tilbake og kombinerer med Sancho som viser frem noen lekre detaljer. Sancho assisterer Haaland på glitrende vis som ikke har noen problemer med å sende Dortmund i føringen.

Emre Can hadde ledermålet på foten da han skjøt en keeperretur mot hjørnet, men Gladbach-kaptein Lars Stindl sto på streken, kastet seg og nikket ballen ut via stolpen.

I det 28. minutt ble det likevel Dortmund-ledelse. Etter Bellinghams ballerobret lekte han, Marco Reus og Sancho seg med hjemmeforsvaret. Sistnevnte sentret til Haaland, som gjorde en piruett og skjøt i hjørnet.

Saftige gloser

Hjemmelaget lot seg ikke knekke, og tre minutter senere sto det 2-2. Stindl skrudde et frispark rundt muren. Bürki ga retur rett ut, og Elvedi kunne bredside ballen i tomt mål.

Haaland ville gjerne gå til pause som kampens toppscorer. I det 39. minutt skjøt Sancho rett utenfor lengste stolpe. Haaland hadde gjort en langspurt mot den stolpen, og noen saftige norske gloser ble fanget av mikrofonen bak kortlinja da han akkurat kom for sent fram.

Pendelen svingte igjen da Bensebaini dro av Julian Brandt og skrudde ballen i mål fra spiss vinkel fem minutter ut i den andre omgangen.

Det holdt på å bli 4-2 da hjemmelaget viste at også det er i stand til å spille kontringsfotball fra øverste hylle, men avslutningen fra Plea snek seg noen centimeter utenfor stolpen.

Thuram, som kom inn for Hofmann i det 65. minutt, punkterte i stedet kampen da han nikket inn et frispark i det 79. minutt. Med seieren gikk Gladbach forbi Dortmund på tabellen og inntok fjerdeplassen.

Les kampreferat her:

Se scoringene her:

Alle høydepunktene: