Tilbakeblikk på Erling Braut Haalands eventyrlige kamp mot Genk i Champions League

Det var starten på 19-åringens elleville Champions League-halvår, og fikk for alvor storklubbene til å sperre opp øynene. Se tilbakeblikket på oppgjøret hvor Erling Braut Haaland noterte seg for karrierens første Champions League-hat trick.

DEL

Et usedvanlig minnerikt år er snart ved veis ende for den tidligere Bryne-spilleren, Erling Braut Haaland. Unggutten er i skrivende stund ett av kontinentets heteste stjerneskudd, og skal være på blokka til en rekke av Europas største fotballklubber.

Men hvor startet det enorme Haaland-momentumet?

Unggutten ankom den østerrikske toppklubben for nøyaktig 360 dager siden, og har siden den gang notert seg for 17 scoringer på totalt 16 kamper i den østerrikske toppserien.

Til tross for enorme statistikker i hjemlig liga, er det likevel prestasjonene i Champions League som har gitt 19-åringen den største oppturen hva oppmerksomhet og markedsverdi angår.

Allerede i første kamp mot belgiske Genk vartet spissen opp med fotballshow. Spilleren som bærer draktnummer 30 banket først inn 1-0, tett fulgt av 2-0, før han kort tid før pause satte inn 4–1 for vertene fra Østerrike.

Utover det å notere seg for sine tre første Champions League-fulltreffere, var nordmannen involvert i så å si det meste som foregikk utpå banen. Det anerkjente nettstedet Whoscored.com ga 19-åringen en 9,4 på sin spillerbørs.

På sine seks kamper i gruppespillet banket unggutten inn hele åtte scoringer, deriblant tre mot det italienske storlaget Napoli, samt en fulltreffer på bortebane mot selveste Liverpool.

Etter endt gruppespill havnet Salzburg på tredjeplass i gruppa, hvilket er synonymt med Europa League-spill kommende vår. Spekulasjonene om hvorvidt Haaland blir værende eller ikke raser videre, men det som iallfall er sikkert, er at den høyreiste angrepsspilleren kan se tilbake på et mildt sagt innholdsrikt og utviklende fotballår.

Artikkeltags