Det ble utfallet da kvartfinalene og semifinalene i turneringen ble trukket i Det europeiske fotballforbundets hovedkvarter i sveitsiske Nyon fredag.

Kvartfinalene spilles slik: Manchester City-Borussia Dortmund, Porto-Chelsea, Bayern München-Paris Saint-Germain, Real Madrid-Liverpool.

Dersom Haaland og Dortmund skulle slå ut Manchester City, venter vinneren av kvartfinalen mellom Bayern München og PSG i semifinalen.

Haaland er toppscorer i årets turnering med ti scoringer. PSG-stjernen Kylian Mbappe følger nærmest med seks. Samme antall har også Mbappe-lagkamerat Neymar, Chelseas Olivier Giroud og Juventus-spissen Alvaro Morata.

Det norske angrepsesset har scoret 31 mål på 30 kamper for Dortmund i alle turneringer denne sesongen. Det gjør ham til en av Europas heteste spisser.

Med til historien hører det også at han allerede har satt flere mesterligarekorder. Blant annet ble han den raskeste til å score 20 mesterligamål. Det klarte han på 14 kamper. Den tidligere rekorden hadde Harry Kane med 24 kamper.

Liverpool sikret seg plass i kvartfinalen ved å slå Alexander Sørloth og Leipzig 4-0 over to åttedelsfinaler. Nå blir altså Real Madrid neste utfordring.

For Jürgen Klopps menn ser mesterligaen ut til å bli særdeles viktig i tiden som kommer. Tyskeren har selv erkjent at seier synes å være den mest sannsynlige veien inn i neste sesongs turnering.

Liverpool er i øyeblikket på etterskudd i kampen om en plass blant de fire beste i Premier League denne sesongen.