Etter to år på rad med koronarestriksjoner, ser festivalsjef Jan-Gunnar Haraldseid fram til et arrangement uten «meteren», og med gode muligheter til å samle tusenvis av mennesker samtidig.

– Attpåtil er det jo jubileum. Nå er det femte året på rad at vi arrangerer familie- og ungdomsfestivalen Jærgårds i Kleppeloen. 27. august braker det løs, sier Haraldseid.

Dette er tredje året med eget konfirmantarrangement på fredagen. Til nå er omtrent 600 konfirmanter og ledere påmeldt.

– Tilbakemeldingene har vært knallgode hvert år, og vi opplever at stadig flere konfirmantgrupper fra hele Rogaland bruker Jærgårds som en del av opplegget sitt. Vi har et veldig godt samarbeid med de ulike menighetene, som blant annet stiller med egne vakter og ledere for sine konfirmanter, forteller festivalsjefen.

I tillegg til matsalg og aktiviteter for både store og små, har Jærgårds fått på plass blant annet fire utenlandske artister til årets festival.

Disse skal opptre

Jarle Waldemar har i 20 år preget norsk menighetsliv og barnearbeid med både musikk, bøker og familiemøter rundt om i hele landet. Han og datteren Rebecca skal ha familiesamling på Jærgårds, med musikk, spennende forkynnelse og kanskje også litt trylling.

Samuel Ljungblahd fra Sverige skulle være et av hovedtrekkplastrene på Jærgårds i 2020, men på grunn av smittesituasjonen ble det ikke noe av den gang. Nå er soulsangeren endelig klar for å komme til Klepp. Han skal blant annet ha med seg korister fra Stavanger Gospel Company og blåserrekke.

Ellers kommer også Park7 fra Finland, LZ7 og Gas Street Music fra England.

Sistnevnte avslutter årets Jærgårds med lovsangkonsert.

Bildeserie

Topp stemning i Kleppeloen da Jærgårds arrangerte konsert