Dødsfallet ble bekreftet på agentens egen Twitter-konto. Han ble 54 år gammel.

«Mino kjempet til det siste med den samme styrken han har brukt ved forhandlingsbordet for spillerne», heter det i meldingen.

Alfie Haaland, som har hatt et tett samarbeid med Raiola rundt sønnens karriere, sørger over agentens bortgang.

«Hvil i fred. Den beste», skriver han på Twitter.

Raiola ble Haalands agent i 2019 og sto bak jærbuens overgang fra Salzburg til Borussia Dortmund. Da sa Haaland at «han er den beste i gamet».

I tillegg til Haaland representerte Raiola spillere som Zlatan Ibrahimovic og Paul Pogba. Han har også hatt Marco Verratti, Gianluigi Donnarumma og Matthijs de Ligt på sin liste.

Reagerte på dødsmelding

Raiola ble feilaktig meldt død av flere medier tidligere i uken. Da slo han hardt tilbake på sin Twitter-konto. Det ble samtidig klart at 54-åringen var svært syk.

Lørdag kom beskjeden om at han har gått bort.

Raiola ble født i Italia og flyttet til Nederland med familien som ettåring. Han var blant annet pizzabaker før han begynte i agentbransjen. (©NTB)

Fakta om fotballagenten Mino Raiola

  • Født 4. november 1967 i Nocera Inferiore i Italia
  • Vokste opp i Nederland og spilte for ungdomslaget til HFC Haarlem. Har vært agent for flere av verdens beste fotballspillere. I 2016 skal han ha fått 250 millioner for å ha sikret Paul Pogbas overgang til Manchester United.
  • Ble midlertidig utestengt av det italienske fotballforbundet i tre måneder i 2019 Ble i 2019 agenten til Dortmunds Erling Braut Haaland.
  • Familien bekreftet lørdag Raiolas dødsfall. Meldingen ble lagt ut på hans egen Twitter-profil.