(Fredrikstad Blad) – Det var veldig gøy, og han var både snill og hyggelig mot meg, sier Felix.

I helgen fikk nemlig fotballspilleren fra Fredrikstad møte på verdens mest kjente nordmann om dagen, nemlig Erling Braut Haaland.

Manchester City-spissen var i Norge på landslagsoppdrag sist uke.

– Fikk knapt sove

Det var pappa Jan Erik som først kom på ideen.

– Det er klart at dette var stas. Vi turte ikke si noe til ham før på lørdag, i tilfelle Haaland hadde pådratt seg en skade og reist tilbake til England igjen. Så det var en lykkelig gutt som knapt fikk sove natt til søndag, ler pappa Jan Erik.

– Er det Haaland som har vært det store forbildet?

– Egentlig er han mest fan av Han kan sitte i timevis og se på Youtube-filmer av ham. Men det er klar at Haaland står høyt i kurs nå, sier han.

Ga tegning til Haaland

Det hele startet nemlig med at pappa hadde lyst til å gjøre noe artig for sønnen sin. Med det han kaller en litt «smågæærn» tante på laget, begynte ballen å rulle.

– Tanta hans er en dame som ikke er redd for å spørre. Hun henvendte seg direkte til Norges Fotballforbund, med spørsmål om dette var mulig å få til. Og plutselig tikket det inn et positivt svar, sier faren.

Lørdag satte familien kurs mot hovedstaden, der et eksklusivt møte med Haaland ventet. Felix hadde også en egen tegning som han ga til Haaland.

– Han skjønte ikke at tegningen var til ham til å begynne med, så han signerte bare arket. Men da jeg sa det, svarte han tusen takk, sier den stolte fotballgutten.

Her får Felix møte Erling Braut Haaland. (Skjermdump fra TV 2)

Fikk signert drakt

I retur fikk han en signert landslagsdrakt.

– Den skal jeg ramme inn og henge på veggen, sier sjuåringen stolt.

– Hva snakket dere om?

– Jeg spurte om han kunne signere drakten. Også sa han tusen takk for tegningen, sier Felix.

Men selv om møtet med Haaland nok vil huskes lenge, er han på ingen måte Manchester City-fan.

– Nei-nei. Her i huset er det én engelsk klubb det går i – og det er Liverpool. Vi var faktisk i England for en uke siden, der vi så Liverpool mot Aston Villa, ler pappa Jan Erik.

Men både far og sønn klarer likevel å glede seg over suksessen til spissen fra Jæren.

– Når verdens beste spiss er fra Norge, så er det selvfølgelig stort, sier han.