Flere gode prestasjoner av Klepp-stuperne

BLIDE JENTER: Dette er KSSKs C-stupere: Mia Ytreland Tidbury (f.v.), Ingvild Rindal Johansen, Anna Holstad og Evenia Lunde.

BLIDE JENTER: Dette er KSSKs C-stupere: Mia Ytreland Tidbury (f.v.), Ingvild Rindal Johansen, Anna Holstad og Evenia Lunde. Foto:

Av

Lørdag 12. og søndag 13. september var Klepp Svømme- og Stupklubb (KSSK) vertskap for stupekonkurransen Tripp Trapp som samlet 60 stupere fra hele landet.

DEL

Blant deltakerne i Tripp Trapp var det flere landslagsstupere, så det var stuping på høyt nivå i Klepphallen. Dette var første gang Stup-Norge var samlet til konkurranse siden nedstengningen i mars, så det var mange glade og fornøyde stupere som endelige kunne møtes og konkurrere igjen.

KSSK deltok med tolv stupere i alderen åtte til fjorten år, og halvparten av disse går på klubbens stupskole hvor grunnleggende stupferdigheter læres. De var både spente og nervøse, og for noen av dem var det første konkurranse de deltok på.

Tre av de eldste stuperne i klubben hadde som mål å kvalifisere seg til NM i løpet av helga, og det klarte de med gode resultater.

Mia Ytreland Tidbury vant klasse C (12-13 år) på svikt (en eller tre meter) godt fulgt opp av klubbvenninnen Evenia Lunde nummer fire, Ingvild Rindal Johansen nummer fem og Anna Holstad nummer seks. Mia fulgte opp med sølv i klasse C i tårn-konkurransen (fem meter) etterfulgt av Evenia på bronseplass. De samme to jentene fikk også bronse i synkron tårn. Søndag fikk klubben gull nummer to, hvor det var Leander Høgset som slo til i gutteklassen i klasse D svikt. Han stupte sine seks forskjellige stup fra tre meter.

Hovedtrener i klubben, Alva Lagestrand, var godt fornøyde med stuperne sine, men vet også at de har mer å gå på i flere av stupene. For eksempel består stupkonkurransen på svikt for jenter i klasse C av syv forskjellige stup. Alva er spent på den videre utvikling av stuperne, og det neste målet for disse tre kvalifiserte jentene, Mia, Evenia og Ingvild, er junior-NM i Bergen i midten av oktober.

Artikkeltags