Fotball: All breddeaktivitet stoppes

FULL STOPP: Her fra en kamp mellom to juniorlag til Kopervik i fjor.

FULL STOPP: Her fra en kamp mellom to juniorlag til Kopervik i fjor. Foto:

Norges Fotballforbund tar tak for å hindre spredning av koronaviruset.

DEL

(Haugesunds Avis) FOTBALL/KORONA: Norges Fotballforbund vedtok torsdag formiddag at all breddeaktivitet stoppes ut april. Dette innebærer all form for trening, samlinger og kampaktivitet.

Fotballforbundet skriver at vedtaket kommer som følge av FHIs anbefalinger om tiltak for å hindre spredning av koronaviruset i Norge. NFF følger situasjonen tett og er sammen med NIF i løpende dialog med helsemyndighetene.

Onsdag kom helsemyndighetene med nye retningslinjer for gjennomføring av arrangementer i Norge, og på bakgrunn av dette har NFF besluttet å innstille all aktivitet på breddenivå. Idrettslag som har spørsmål vedrørende dette bes ta kontakt med sin lokale fotballkrets. Informasjon vil også bli oppdatert på fotball.no

- Vi har over 370 000 aktive medlemmer, og veldig mange er involvert i fotballen på ulike måter hver eneste dag. NFF har et stort samfunnsansvar, og i likhet NIF og resten av Idretts-Norge tar vi situasjonen på alvor og følger rådene fra helsemyndighetene for å bidra til å begrense spredningen av koronaviruset, sier Pål Bjerketvedt, generalsekretær i Norges Fotballforbund.

I løpet av dagen vil det komme en oppdatering på hva som skjer med Toppserien, Eliteserien, 1. divisjon kvinner, OBOS-ligaen og PostNord-ligaen.

Også håndballen stoppes

Onsdag vedtok Norges Håndballforbund å avlyse resten av sesongen i lavere divisjoner.

Forbundet skriver: "Norges Håndballforbund har i lys av signalene fra FHI vedtatt at all regional kampaktivitet avlyses fra og med torsdag 12. mars. Dette dreier seg kort oppsummert om alle serier og kampaktiviteter i regi av Norges Håndballforbund, for begge kjønn og i alle aldersklasser - med unntak av REMA 1000-ligaen, 1. divisjon og 2. divisjon, som sorterer under det nasjonale tilbudet.De tre sistnevnte serienivåene underlegges en fortløpende vurdering med hensyn til videre forløp. Felles for alle arrangementer som gjennomføres, er at de må rette seg etter føringene fra Folkehelseinstituttet, og basere seg på anbefalinger og vedtak fra de lokale kommuneleger."

Artikkeltags