Målsniken Erling (19) klar for verdens beste selskap

CHAMPIONS LEAGUE NESTE: Erling Braut Haaland debuterte nylig for Norges a-landslag. Han er toppscorer i Østerrike, og tirsdag kveld spiller han sin første kamp i Champions League. For en høst det blir for Bryne-gutten!

CHAMPIONS LEAGUE NESTE: Erling Braut Haaland debuterte nylig for Norges a-landslag. Han er toppscorer i Østerrike, og tirsdag kveld spiller han sin første kamp i Champions League. For en høst det blir for Bryne-gutten! Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Tirsdag kveld spiller Salzburg mot Genk i Champions League. Alles øyne er rettet mot en spiss fra Bryne.

DEL

Noe av det største en fotballspiller kan oppleve, er å spille i Champions League. Tirsdag kveld starter verdens beste klubbturnering i fotball, og Erling Braut Haaland er med - som spydspiss for Salzburg.

Østerrikes beste lag starter hjemme mot belgiske Genk, der Sander Berge er en sentral spiller. Salzburgs andre CL-kamp er mot selveste Liverpool på Anfield 2. oktober. Da får Erling Braut Haaland bryne seg på verdens beste midtstopper, Virgil van Dijk. Det tredje laget i avdelingen er Napoli, som starter hjemme mot Liverpool tirsdag kveld.

LES OGSÅ:

Erling Braut Haaland fortsetter å bøtte inn mål i Østerrike. I helga scoret han tre ganger i 7-2-seieren mot Hartberg, og han er nå oppe i 11 seriemål på sju kamper i den østerrikske bundesligaen. Laget hans, Salzburg, leder suverent med full pott etter sju kamper. Her kan du se tabellen.

19-åringen fra Bryne er med sine 11 nettkjenninger toppscorer i serien, tre mål foran Shon Weissman, som spiller for Wolfsberg.

Nylig skrev Verdens Gang at Erling Braut Haaland ligger foran skjema til den østerrikske scoringsrekorden som Hans Krankl satte for 41 år siden. Den legendariske spissen scoret 41 mål på 36 kamper for Rapid Wien i 77/78-sesongen. Nå spilles det 32 kamper i Tipico Bundesliga, som ligaen heter, så Erling får ingen enkel jobb med å slå rekorden.

Artikkeltags