For fjerde året på råd arrangerer Helgåleiren jazzfestival, i samarbeid med Hå kommune. Åstedet fredag 1. november til søndag 3. november, er Ogna scene, med program for store og små jazzinteresserte.

Den norske jazzkvartetten med det franske navnet Hot Club de Norvège jubilerer i år. 40 år og mer enn 30 år er det blitt, for bandet som åpner festivalen fredag.

- Et av landets hotteste, mest hardtarbeidende og slitesterke liveband, som er berømte for sin smittende spilleglede og virtuose strengemusikk, kommenterer arrangør Hans Berge Stokkeland.

Tettpakket lørdagsprogram

The Ipanema Ensemble består av artister fra Norge og Irland, men fremfører toner tungt inspirert av de søramerikanske stilartene bossanova og nova.

– Legg til litt jazz og improvisasjon, så har du The Ipanema Ensemble, sier Berge Stokkeland i en pressemelding.

Sangeren Sarita Wallumrød skal presentere et salmerepertoar preget av hennes oppvekst i bedehusmiljøet.

Duoen Ole Amund Gjersvik på kontrabass og Tore Hegdahl på piano, følger på, før trioene Mathias Eick Trio og Hallgrim Bratberg Trio avslutter lørdagens program.

Barna skal også høres

Søndag er hviledag etter en tettpakket lørdag. Da opptrer jazzvokalist Jofrid Mosland og slagverker Rune Særheim for de yngste, og runder av festivalen, med boller, brus, jazz og blues