Gå til sidens hovedinnhold

Go-Ahead øker antall avganger på Jærbanen og Sørtoget fra 11. mai

Artikkelen er over 1 år gammel

Selskapet tilpasser togtilbudet slik at det blir flere avganger å velge blant og som vil gjøre det lettere å ivareta myndighetenes anbefalinger knyttet til smittevern.

Det skriver Go-Ahead i en pressemelding.

Videre står det at det den siste tiden har blitt jobbet med å sikre at mennesker med samfunnskritiske jobber faktisk kommer seg på jobben.

- Nå ser vi at samfunnet sakte åpner opp, og stadig flere mennesker har behov for klimavennlige reiser til og fra jobb. Vi øker derfor antall avganger, men vil selvfølgelig fortsatt forholde oss etter alle retningslinjer fra Helsemyndighetene, sier administrerende direktør i Go-Ahead Norge Cathrine Elgin.

Ser økning i antall reisende

Norske helsemyndigheter har frarådet nordmenn å foreta fritidsreiser, og ber nordmenn holde minst 1 meter avstand mellom hverandre, med unntak av personer som lever sammen til vanlig.

Selskapet forteller at de følger situasjonen nøye og gjør nødvendige grep for at passasjerer og ansatte enklere skal kunne holde avstand til hverandre når de reiser med tog:

- Mange har fremdeles hjemmekontor og flere er permitterte, men vi ser en økning i antall reisende. Det er også viktig å ivareta krav til nødvendig avstand mellom personer om bord i våre tog, og derfor øker vi nå avgangene, sier Elgin

Jærbanen

Selskapet øker antall avganger på Jærbanen, men med noen få unntak:

- Fra 11. mai vil vi øke til normal togproduksjon på Jærbanen på hverdager, med unntak av de såkalte «Sandnesvendingene», 15 min-avgangene mellom Stavanger og Sandnes, og fire nattlokaler i helgene, fortsetter Elgin

Lokale pendlere oppfordres til ikke å benytte seg av Sørtoget mellom Egersund-Stavanger-Egersund inntil videre, og heller benytte seg av lokaltogene som har langt flere plasser, men også på lokaltogene gjør vi tilpasninger etter smittevernveilederen og vil merke plasser hvor man ikke kan sitte. Dette for å holde 1 meter avstand.

- På denne måten blir det lettere både for reisende og ansatte å overholde anbefalingene om smittevern, forklarer Elgin.

Sørtoget

Go-Ahead sjefen forteller videre at selskapet nå øker antall avganger med Sørtoget på hverdager og søndager:

- På Sørtoget øker vi fra to til fire avganger hver vei mandag-fredag, og vi øker til to avganger hver vei på søndager. Vi følger situasjonen nøye og ser at disse økningene er helt nødvendige. Vi har savnet vår kunder, og gleder oss nå over å kunne transportere flere passasjerer miljøvennlig og med nødvendig hensyn til smittevern. Videre fortsetter hun:

- Vi oppfordrer våre reisende til å kjøpe billett på forhånd. Vi selger begrenset antall plasser om bord i togene for å sikre nødvendig avstand mellom de reisende. For å sikre at vi ikke får for mange om bord i togene er det derfor viktig at så mange som mulig kjøper sin billett på forhånd. Dette er en forutsetning for at vi skal kunne overholde smittevernreglene som er pålagt oss fra myndighetene.

Elgin forteller videre at selskapet ønsker å øke til 100% togproduksjon så fort situasjonen tillater det. Selskapet opplyser at de har god dialog med jernbanedirektoratet om togtilbudet.

Slik kjører Sørtoget fra 11 mai:

Hverdager

 • Kl. 04:30 Stavanger - Oslo
 • Kl. 06:47 Stavanger - Oslo
 • Kl. 08:47 Stavanger - Oslo
 • Kl. 15:33 Stavanger - Oslo
 • Kl. 04:19 Oslo - Stavanger
 • Kl. 11:25 Oslo - Stavanger
 • Kl. 14:25 Oslo - Stavanger
 • Kl. 16:25 Oslo - Stavanger

Lørdager

 • Kl. 10:16 Stavanger - Oslo
 • Kl. 11:25 Oslo - Stavanger

Søndager

 • Kl. 08:47 Stavanger - Oslo
 • Kl. 15:33 Stavanger - Oslo
 • Kl. 11:25 Oslo - Stavanger
 • Kl. 16:25 Oslo - Stavanger