(Nettavisen) Erling Braut Haaland og Manchester City var flere knapp for store for naboene i rødt i den første omgangen, og ledet 4-0 til pause, etter scoringer av Erling Braut Haaland (2) og Phil Foden (2).

Erik ten Hags menn så friskere ut etter hvilen, og blåste liv i kampen i det 57. minutt.

Sommersigneringen Antony mottok ballen på høyresiden, dro seg innover og bøyde ballen på majestetisk vis inn i det lengste hjørnet.

Ustoppelige Haaland

Etter at Phil Foden hadde sendt de lyseblå i føringen, etter et nydelig City-angrep, var det duket for Erling Braut Haaland-show.

Først raget gutten fra Bryne over alt og alle på en corner, og stanget inn sitt første for dagen. Tre minutter senere var han igjen på farten, da Kevin de Bruyne fikk ballen i sin drømmeposisjon litt ut mot høyresiden.

Som så mange ganger før denne sesongen leverte belgieren et milimeterpresist innlegg, som enkelt kunne sklis inn i mål av Haaland, som på kjent vis hadde løpt seg fri ved bakre stolpe.

– Han er ustoppelig, Erling Braut Haaland, utbryter Viaplays kommentator Kasper Wikestad.

– Her er den linken som nesten alle fotballsupportere får morrabrød av, hvis det er lov å si. Det er så godt utført at det er nesten helt ekstremt, er dommen til Pål André Helland i Viaplay-studioet i pausen.

Hat trick-helter

Phil Foden fortsatte målfesten ved å legge på til 4-0, etter at Haaland serverte han på lekkert vis. I andreomgangen skjedde det uunngåelige: Erling Braut Haaland satte inn sitt tredje for dagen, og fullførte sitt hat trick.

– Han bryter rekorder etter rekorder, målmaskinen fra Jæren!, utbryter Wikestad når hat tricket var et faktum.

Haaland har med det scoret hat trick i tre hjemmekamper på rad.

Phild Foden ønsket ikke å være noe dårligere enn sin lagkamerat, og banket like så godt inn sitt tredje for dagen kort tid etter.

I likhet med Fodens andre scoring, så var det Erling Braut Haaland som var hovmester også denne gang.

Til tross for Citys dominans, så fortsatte bortelaget å prøve. Innbytterne Luke Shaw og Fred kombinerte fint, og sistnevnte fikk fyrt av et skudd. En tredje innbytter, Antony Martial, var først på returen, og fikk stanget inn et trøstemål for De røde djevlene.

Samme mann la på til 6-3 like før slutt, med et godt plassert straffespark.

Se hat-tricket

Første:

Andre:

Tredje:

Supporterne forlot stadion

Haalands herjinger falt ikke i god jord hos Manchester United-supporterne.

I minuttene etter at Haaland hadde satt inn Manchester Citys tredje for dagen kunne man se en flokk av United-supportere som stormet ut av portene på Etihad.

– De har sett nok, var dommen til SkySports på Twitter.