Etter en forrykende start av gjestene, kunne Ivan Toney stange gjestene i ledelsen etter 16 minutter. Målet kom etter et frispark som ble slått opp på Ben Mee, som nikket ballen videre til Toney foran City-målet.

Ledelsen så ut til å holde til pause, men to minutter på overtid av omgangen slo Kevin De Bruyne en corner mot første stolpe. Manuel Akanji plukket opp ballen og stusset den bakover til Phil Foden, som banket inn utligningen.

Etter hvilen fikk omgangen seg en real pangstart, men i negativt fortegn. Aymeric Laporte fikk seg en ordentlig smell i hodet og lå nede på gressmatten i drøye fem minutter før han ble lappet sammen.

Åtte minutter på overtid

City spilte seg til flere store sjanser utover i omgangen, men klarte aldri å bryte helt igjennom Brentford-forsvaret.

Derimot var det Toney som satte inn sitt andre mål for dagen i det 98. minutt på en konting.

Dermed endte det 1-2 i Manchester, hvor vertene tapte terreng til ligaleder Arsenal.

Tilbake fra start

Kampen var Haalands første fra start siden han skadet seg i mesterligakampen mot Borussia Dortmund. Det er en rekke på fire kamper. Han ble matchvinner som innbytter mot Fulham sist helg, men satt hele kampen på benken da City slo Chelsea 2–0 i ligacupen i midtuken.

Lørdagens oppgjør var det siste før ligaen tar en pause i forbindelse med VM i Qatar. I pausen skal Haaland være både i Marbella og i Norge, ifølge Manchester City-manager Pep Guardiola.