– Følelsen er ganske spesiell. Far på tribunen, mor på tribunen, hele familien på tribunen er spesielt. Da jeg var liten hadde jeg på rommet mitt en Leeds-drakt med Eirik Bakke på og en City-drakt med far på. Dette er spesielt og en stor dag for meg og familien. Jeg er stolt og glad for å vinne, sa jærbuen til Viaplay.

Faren Alfie spilte for både Leeds og City i sin karriere.

– I mine villeste drømmer å skulle spille på Elland Road for City mot Leeds … du klarer ikke drømme om det en gang. Det er surrealistisk med en far som har spilt for begge klubber, sa Haaland onsdag.

Erling er er nå oppe i 20 ligamål for City allerede denne sesongen. Det markerer en ny voldsom milepæl.

Feiret ikke

Det var Jack Grealish som fikk en gavepakke av Leeds sin stopperduo Liam Cooper og Robin Koch, og dermed kunne servere Haaland på åpent mål.

Samme mann spilte 45 grader ut til Haaland ti minutter senere, og spissen satte ballen i mål igjen.

Scoringene sine feiret han helt bevisst ikke.

– Det var planlagt. Jeg følte ikke for å juble. Det handlet om respekt for Leeds, der jeg er født, sa superspissen.

Haaland kunne scoret hattrick onsdag. Han fikk en kjempesjanse etter 78 minutters spill, men Leeds-keeper Meslier stormet ut og avverget avslutningsforsøket fra nordmannen.

Manchester City vant kampen 3-1.

Storkamper venter

Etter kampen snakket manager Guardiola om at han tror han ikke har sett nordmannen på sitt beste ennå.

– Jeg har en følelse av at han ikke er på sitt beste. Det er et spørsmål om tid, sa Guardiola.

Haaland brukte noen forsøk før det første målet kom like etter pause.

– Han bommet på sjanser, så forhåpentlig kan han gjøre det bedre. Men tallene er eksepsjonelle, og han er en fantastisk trussel for oss og alltid i riktig posisjon på rett tidspunkt, fortsatte Guardiola.

Haaland og lagkameratene får ikke mye tid til hvile etter onsdagens seier. Allerede nyttårsaften venter en ny ligakamp. Da er Everton motstander på hjemmebane.

Deretter kommer flere storkamper på rad og rekke. 5. januar er det oppgjør mot Chelsea i London. Deretter venter Manchester-derbyet mot United 14. januar, før Tottenham er motstander 19. januar.