Desember blir en nøkkelmåned for Nærbø

TRE HJEMMEKAMPER FØR JUL: Lars Sigve Hamre (f.v.), Tord Aksnes Lode, Theodor Svensgård, Ole Nærland, Steffen Stegavik, Rassin Haugseng, trener Marc Uhd, Andreas Horst Haugseng (skjult bak Uhd), trener Rune Haugseng og John Thue etter seieren mot Fyllingen for en uke siden.

TRE HJEMMEKAMPER FØR JUL: Lars Sigve Hamre (f.v.), Tord Aksnes Lode, Theodor Svensgård, Ole Nærland, Steffen Stegavik, Rassin Haugseng, trener Marc Uhd, Andreas Horst Haugseng (skjult bak Uhd), trener Rune Haugseng og John Thue etter seieren mot Fyllingen for en uke siden. Foto:

Søndag kommer Halden til Nye Loen. Det er starten på noen viktige uker før jul.

DEL

Lørdag vant Nærbø borte mot Fyllingen. Det var en seier som smakte veldig godt, spesielt med tanke på at det har blitt tap i de tre siste hjemmekampene (mot Drammen, Bækkelaget og ØIF Arendal).

Nærbø står med 9 poeng etter ti spilte kamper. I fjor var fangsten 5 poeng på samme tidspunkt, og 7 poeng ved halvspilt serie.

I desember skal det spilles fire kamper, og med full uttelling kan Nærbø ta juleferie med 17 poeng. I fjor var fangsten før jul 11 poeng. Det var i den 15. kampen Nærbø klatret opp på sikker plass for første gang forrige sesong.

– Det er klart det hadde vært godt med noen poeng nå i desember. Vi skal møte fire lag vi kan slå, men det er viktig at vi er på fra start i hver kamp, understreker trener Marc Uhd.

Nærbø-fest i Bergen

Onsdag dro Halden til med storseier over et svakt Fold-lag. Nærbøs danske trener er usikker på hvor han har Halden, som har spilt mer europacup enn eliteserie de siste ukene.

– Det eneste jeg er sikker på, er at jeg ikke blir klok på denne ligaen. Det er mange rare resultater. Når det gjelder oss, hadde det vært fint om vi kom i gang tidligere i kampene. Vi har bedre uttelling denne sesongen, og vi gjør færre tekniske feil, men vi er også bevisst at vi har noe å gå på og noe å lære, sier Uhd.

Han tror Nærbø må noen prosent opp i forhold til Fyllingen-kampen, skal det bli seier over Halden.

– Seieren over Fyllingen var veldig viktig, både for oss og for de som følger oss. Jeg synes ikke vi spilte en spesielt god kamp i Bergen, men vi vant, og jeg tror ikke vi hadde vunnet en slik kamp for ett år siden.

Nærbøs desember-program ser slik ut: Halden (hjemme 1/12), Runar (hjemme 7/12), Fold-St. Hallvar (borte 14/12) og Kolstad (hjemme 18/12).

Artikkeltags